Antena Meniu Search
x

Elon Musk şi-a adus copilul la întâlnirea cu Recep Erdogan. Miliardarul este curtat pentru a construi o uzină Tesla în Turcia

Fondatorul Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit duminică cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan, care l-a încurajat pe miliardar să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia, informează Reuters. Musk şi-a adus şi fiul de 3 ani la întâlnirea de nivel înalt, iar liderul de la Ankara i-a oferit băieţelului o minge cadou.

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 11:14

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu. Cu prilejul acestei întâlniri, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Elon Musk şi-a adus copilul la întâlnirea cu Recep Erdogan. Miliardarul este curtat pentru a construi o uzină Tesla în Turcia