Antena Meniu Search
x

Elveţia va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga populație. Un miliard de dolari costă proiectul

Elveția a dezvăluit vineri un plan în valoare de 1 miliard de franci elvețieni (1,08 miliarde de dolari) pentru a oferi teste coronavirus gratuite pentru întreaga sa populație, ca parte a măsurilor pentru a grăbi ieșirea țării din restricțiile COVID-19.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.03.2021, 17:10

Toţi elveţienii şi lucrătorii transfrontalieri se vor putea testa gratis - Profi Media

Teste Covid gratis pentru toţi elveţienii

Conform propunerilor, fiecărei persoane i s-ar oferi cinci kituri de auto-test pe lună, de îndată ce vor fi disponibile, a spus guvernul, în timp ce toate testele din farmacii și centrele de testare vor fi şi acestea gratuite.

În acest fel, toată populaţia s-ar putea testa oricând şi frecvent.

O decizie finală cu privire la propunere urmează să apară pe 12 martie, planul urmând să intre în vigoare începând cu 15 martie. De asemenea, şi lucrătorii transfrontalieri vor putea să se testeze tot gratis.

"Pentru a întrerupe în mod specific lanțurile de infecție, trebuie să fie posibil să se identifice rapid cine poartă virusul. Testarea este, prin urmare, o componentă centrală a controlului pandemiei", a anunţat Guvernul.

Elveția iese încet din ultimul său blocaj, cu redeschiderea magazinelor, muzeelor ​​și bibliotecilor și cu reluarea activităților sportive și culturale pentru tineri în această săptămână.

Școlile și multe teleschiuri sunt deschise, dar restaurantele și locurile culturale rămân închise.

Următoarea etapă a redeschiderii este planificată pentru 22 martie, dacă cursul pandemiei permite, a spus guvernul. Pe 19 martie va decide ce pași să urmeze în continuare.

Până acum, 9.331 de persoane au murit de COVID-19 în Elveția și în vecinătatea Liechtenstein în timpul pandemiei, în timp ce 562.290 de cazuri au fost confirmate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elveţia va oferi gratis teste coronavirus pentru întreaga populație. Un miliard de dolari costă proiectul