Antena Meniu Search
x

Un vis împlinit în țara Reginei: singurul român ajuns procuror în Marea Britanie

Carieră de succes în Marea Britanie pentru un român. Sunt 7 ani de când a emigrat, iar acum se poate lăuda că e singurul procuror-român din Regatul Unit. Şi atunci când nu apără legea, românul îi apără pe ai noştri. Acum, că şi-a văzut visul împlinit, tânărul caută o nouă provocare şi pleacă în America.

Vezi și

Carieră de succes în Marea Britanie pentru un român! Sunt 7 ani de când a emigrat, iar acum se poate lăuda că e singurul procuror-român din Regatul Unit. Şi atunci când nu apără legea, românul îi apără pe ai noştri. Acum, că şi-a văzut visul împlinit, tânărul caută o nouă provocare şi pleacă în America.

Emil Mihai Lixandru este primul procuror român din Serviciul de Procuratură al Coroanei. De mai bine de două luni, are dublă calitate: anchetator şi avocat: "De ceva timp am început să lucrez şi ca procuror. În Marea Britanie poţi să profesezi atât ca avocat şi procuror în acelaşi timp."

Studiile, însă, le-a urmat în România: "Am studiat în România, am terminat, am absolvit Dreptul în România şi de asemenea, am două masterate în drept. Unul în Drept Internaţional şi European şi un masterat în Dreptul Afacerilor."

În 2010 el a plecat din România pentru a profesa în Anglia. După doi ani, a ajuns să fie avocat: "Am devenit membru în 2012, şi de atunci profesez ca avocat în Marea Britanie, deci mai bine de 5 ani."

Pe acelaşi subiect

Cinci ani în care a făcut tot posibilul să îi ajute pe ai lui, alţi români imigranţi. Printre altele, a pus capăt coşmarului pe care l-a trăit familia Chiriţă. Oamenii au fost la un pas să îşi piardă copilul de 7 ani după ce, la joacă, s-a ales cu o vânătaie. Autorităţile nu i-au crezut, iar următorul pas era decăderea din drepturi. Emil i-a ajutat să rămână o familie. 

"în calitate de avocat, acum câţiva ani, atunci când era acel val de imigranţi, era puţin mai greu în a-ţi face un loc aici în societate, datorită numărului mare de români care veniseră şi britanicii erau puţin reticenţi, dar lucrurile s-au aranjat între timp, în momentul de faţă este bine.", spune Emil.

Acum, românul a decis că e timpul să o ia de la capăt. Se pregăteşte să plece în Statele Unite ale Americii. Merge alături de soţia sa în SUA, pentru ca ea să îşi continue acolo munca de asistentă medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un vis împlinit în țara Reginei: singurul român ajuns procuror în Marea Britanie