Antena Meniu Search
x

Episodul George Floyd se repetă. O femeie a murit după ce a fost imobilizată cu brutalitate de poliţiştii mexicani

Patru ofițeri de poliție din stațiunea mexicană Tulum au fost acuzați de feminicid după ce o imigrantă din El Slavadar a murit, fiind imobilizată cu brutalitate, scrie The Guardian. 

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 12:29

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Incidentul s-a petrecut sâmbătă în Tulum, unde patru polițiști au fost filmați în timp ce au imobilizat cu brutalitate o imigrantă din El Salvador. În imagini se observă cum o polițistă pune genunchiul pe spatele femeii de 36 de ani. Ulterior, alți trei ofițeri îi ridică trupul și îl abandonează în spatele unei camionete. 

Președintele Mexicului a descris incidentul drept „crimă”, a declarat reporterilor luni. Andrés Manuel López Obrador a declarat că victima “a fost tratată brutal, apoi ucisă. Este un eveniment care ne umple de durere și rușine”. Omologul său din El Salvador, Nayib Bukele, a cerut ca cei vinovaţi să fie pedepsiţi cu toată asprimea.

În urma autopsiei s-a constatat că decesul femeii a fost cauzat de o fractură a două vertebre cervicale. 

Cei patru polițiști au fost arestaţi sub suspiciune de feminicid, a anunţat luni procurorul statului mexican Quintana Roo. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Episodul George Floyd se repetă. O femeie a murit după ce a fost imobilizată cu brutalitate de poliţiştii mexicani