Antena Meniu Search
x

Eroism dincolo de tranșee. Medicii din Kiev au continuat să opereze un pacient după ce rușii au tăiat curentul. Arme cu fosfor folosite în Doneţk

Statele Unite trag un semnal de alarmă. Sub protecţia anonimatului, oficialii de la Casa Albă şi Pentagon spun că au indicii că Rusia va folosi arme chimice în Ucraina. Substanțele ar fi pregătite să fie introduse în muniție, pentru a face cât mai multe victime. Între timp, ucrainenii încep să se gândească la cel mai sumbru scenariu: că toată iarna vor sta în frig, fără apă şi curent electric. 

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 08:23

Vezi și

Într-un scenariu în care rușii vor continua să piardă pe frontul din Ucraina, Vladimir Putin ar putea recurge la o soluţie extremă, cum ar fi cea a unui atac chimic.

Armata ar putea folosi substanțe greu de detectat, folosite pentru otrăvirea disidentului Alexei Navalnîi și a altor oponenți ai regimului, introduse în muniție. Oficialii americani spun că nu au informaţii că o astfel de operaţiune este iminentă, însă monitorizează situaţia. 

70% din Kiev în întuneric

Până atunci, Kremlinul continuă să atace infrastructura energetică a Ucrainei. În pragul iernii, 70% din populaţia Kievului nu are curent în acest moment. Noaptea, temperaturile coboară mult sub 0 grade. Condiţiile de trai din Ucraina devin inumane. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Teroarea energetică este egală cu folosirea armelor de distrugere în masă. Când temperatura este sub zero afară şi zeci de milioane de oameni sunt fără electricitate, căldură şi apă din cauza rachetelor ruseşti care lovesc instalaţii energetice, este în mod evident o crimă împotriva umanităţii. 

Ieri, medicii de la un spital din Kiev se aflau în mijlocul unei operații pe cord când s-a întrerupt curentul electric. Cadrele medicale au fost nevoite să conecteze generatoare pentru a putea salva pacientul. 

Hans Kluge, director pentru Europa al OMS: Sănătatea nu ar trebui niciodată să fie o ţintă. Cum poate funcţiona un spital fără electricitate? Cum poate funcţiona o secţie de maternitate fără incubatoare, cum se pot depozita vaccinurile fără frigidere? 

Bombardamente în Donețk

Uniunea Europeană a anunţat deja trimiterea a sute de generatoare electrice către Ucraina. Acestea vor ajunge în zilele următoare şi vor ajuta populaţia să facă faţă frigului. 

Bombardamentele nu s-au oprit nici azi. În Doneţk, trupele ruse au folosit arme cu fosfor, interzise de legislaţia internaţională. Mii de oameni fug zilnic din această zonă. Printre ei s-a numărat şi o mamă surogat. Ucraineanca însărcinată cu gemeni a ajuns în Sankt Petersburg, fugind de ororile războiului.

Acolo a născut, dar copiii au fost luaţi de lângă ea şi închişi într-un orfelinat. Un grup de americani a reuşit să scoată în secret, bebeluşii, din Rusia şi să îi aducă în braţele familiei adoptive din Texas. Kremlinul a negat că atacă reţeaua de electricitate şi civili şi susţine că Ucraina ar putea pune capăt suferinței populației dacă ar accepta cerințele Rusiei pentru a pune capăt conflictului 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Eroism dincolo de tranșee. Medicii din Kiev au continuat să opereze un pacient după ce rușii au tăiat curentul. Arme cu fosfor folosite în Doneţk