Antena Meniu Search
x

Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană

Francezul care l-a respins eroic sâmbătă, cu ajutorul unui stâlp, pe atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane într-un centru comercial din Sydney va primi cetăţenia australiană, a anunţat marţi premierul Australiei, Anthony Albanese, potrivit AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 10:45

Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană
- Captura BBC

"Îi spun lui Damien Guerot, care se ocupă de cererile sale de viză, că este binevenit aici şi că poate rămâne atât timp cât doreşte", a spus Albanese. Prim-ministrul l-a lăudat pe Guerot, mulţumindu-i pentru "curajul său extraordinar" atunci când l-a confruntat pe Joel Cauchi, un bărbat bolnav mintal în vârstă de 40 de ani, pe o scară rulantă pentru a-l împiedica să facă alte victime.

Cinci femei şi un agent de securitate pakistanez au fost ucişi în atac

"Este o persoană pe care am primi-o cu bucurie ca cetăţean australian, deşi ar fi, desigur, o pierdere pentru Franţa. Îi mulţumim pentru curajul său extraordinar", a adăugat el. Damien Guerot a fost poreclit "omul cu stâlpul" şi numit "erou" pentru că a intervenit în atacul cu cuţitul de sâmbătă dintr-un centru comercial aglomerat din Sydney.

"Spune multe despre natura umană, atunci când ne confruntăm cu probleme dificile, faptul că cineva care nu este cetăţean al acestei ţări a stat curajos în vârful acelei scări rulante şi l-a împiedicat pe atacator să ajungă la un alt etaj şi să comită un potenţial carnagiu", a afirmat Albanese.

Cinci femei şi un agent de securitate pakistanez au fost ucişi în atac, care nu a fost pus pe seama terorismului. Poliţia investighează dacă atacatorul a vizat în mod specific femei. Albanese a salutat ajutorul reciproc între străini în faţa acestei izbucniri de violenţă şi curajul ofiţerului de poliţie Amy Scott, care l-a urmărit de una singură pe atacator şi l-a împuşcat. "Cred că sâmbătă am văzut ce este mai bun din natura umană în acelaşi timp cu o tragedie devastatoare", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană