Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană

Francezul care l-a respins eroic sâmbătă, cu ajutorul unui stâlp, pe atacatorul care a înjunghiat mortal şase persoane într-un centru comercial din Sydney va primi cetăţenia australiană, a anunţat marţi premierul Australiei, Anthony Albanese, potrivit AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.04.2024 , 10:45

Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană
- Captura BBC

"Îi spun lui Damien Guerot, care se ocupă de cererile sale de viză, că este binevenit aici şi că poate rămâne atât timp cât doreşte", a spus Albanese. Prim-ministrul l-a lăudat pe Guerot, mulţumindu-i pentru "curajul său extraordinar" atunci când l-a confruntat pe Joel Cauchi, un bărbat bolnav mintal în vârstă de 40 de ani, pe o scară rulantă pentru a-l împiedica să facă alte victime.

Cinci femei şi un agent de securitate pakistanez au fost ucişi în atac

"Este o persoană pe care am primi-o cu bucurie ca cetăţean australian, deşi ar fi, desigur, o pierdere pentru Franţa. Îi mulţumim pentru curajul său extraordinar", a adăugat el. Damien Guerot a fost poreclit "omul cu stâlpul" şi numit "erou" pentru că a intervenit în atacul cu cuţitul de sâmbătă dintr-un centru comercial aglomerat din Sydney.

Articolul continuă după reclamă

"Spune multe despre natura umană, atunci când ne confruntăm cu probleme dificile, faptul că cineva care nu este cetăţean al acestei ţări a stat curajos în vârful acelei scări rulante şi l-a împiedicat pe atacator să ajungă la un alt etaj şi să comită un potenţial carnagiu", a afirmat Albanese.

Cinci femei şi un agent de securitate pakistanez au fost ucişi în atac, care nu a fost pus pe seama terorismului. Poliţia investighează dacă atacatorul a vizat în mod specific femei. Albanese a salutat ajutorul reciproc între străini în faţa acestei izbucniri de violenţă şi curajul ofiţerului de poliţie Amy Scott, care l-a urmărit de una singură pe atacator şi l-a împuşcat. "Cred că sâmbătă am văzut ce este mai bun din natura umană în acelaşi timp cu o tragedie devastatoare", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Eroul din mall. Francezul care s-a luptat cu atacatorul din Sydney va primi cetăţenia australiană