Antena Meniu Search
x

Atac sângeros într-un mall din Sydney: Printre victime, o tânără de 25 de ani care abia-şi cumpărase rochia de mireasă: "Avea toată viaţa înainte"

Tragedia cumplită din Sidney a îndoliat o lume întreagă. Un bărbat a intrat într-un centru comercial şi a înjunghiat mortal şase persoane, având ca ţintă femeile. Printre ele şi Dawn Singleton, o tânără care abia-şi cumpărase rochia de mireasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.04.2024, 10:01

Dawn Singleton este una dintre cele șase victime care au murit după ce au fost înjunghiate de un bărbat, în centrul comercial Westfield din Bondi sâmbătă după-amiază. Tânăra de 25 de ani a fost descrisă drept o „persoană dulce, cu inimă bună”, cu „toată viața în față” de compania la care lucra – White Fox, dar şi de familie şi de apropiaţi.

Tânăra, logodită recent, abia trimisese invitaţiile pentru „Save the date” prin care îşi anunţa invitaţii că urmează nunta şi îşi cumpărase rochia de mireasă mult visată. Urma să se căsătorească cu iubita ei din liceu – Ashley Wildey, în lunile următoare.

White Fox Boutique a postat un mesaj în semn de omagiu pe pagina de Instagram. „În weekend am pierdut nu doar un angajat al White Fox, ci și pe cineva special pentru noi, care se simțea ca un membru al familiei. Suntem cu toții cu adevărat devastați de această pierdere. Dawn era o persoană dulce, avea inima mare, avea toată viața înainte. Ea a fost cu adevărat uimitoare. Transmitem dragostea și cele mai profunde condoleanțe partenerului ei, familiei Singleton și prietenilor ei. Ea va fi mereu amintită ca parte a familiei White Fox.”

Tragedia din Sydney: O mamă a murit încercând să-şi apere bebeluşul 

Pe acelaşi subiect

Cinci femei și un bărbat au fost uciși în atacul odios de sâmbătă, înainte ca cuțitarul - numit Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani - să fie împușcat de polițistul Amy Scott. Printre victime se numără Ashlee Good, în vârstă de 38 de ani, o mamă care încercase să-și salveze copilul de nouă luni în acel moment. Copilul a fost și el rănit și supus unei intervenții chirurgicale, dar medicii spun că se află acum în afara oricărui pericol.

„Ne simțim bulversați de pierderea teribilă a lui Ashlee, o mamă frumoasă, o fiică, o soră, parteneră, prietenă, un om extraordinar. Apreciem urările de bine și gândurile oamenilor care și-au exprimat regretul pentru Ashlee”, a transmis familia victimei printr-o declaraţie, potrivit Mirror. „Putem spune oficial că, după mai multe ore de operaţie, copilaşul nostru este bine acum. Suntem atât de recunoscători pentru îngrijirea și atenția echipei medicale de la Spitalul de Copii din Sydney.”

Comisarul din NSW Karen Webb a declarat într-o conferință de presă că un bărbat în vârstă de 30 de ani ucis în atac era agent de securitate la centrul comercial. Bărbatul a fost identificat drept Faraz Tahir de către Asociația Națională Pakistană din Australia, care l-a etichetat pe domnul Tahir drept „un om curajos” pe rețelele de socializare. „Să rămânem împreună în solidaritate, oferind sprijin și să ne rugăm pentru cei îndurerați și afectați de această pierdere sfâșietoare”.

Alte trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani au murit în centrul comercial. Poliția a spus că două dintre victime sunt din străinătate, fără familie în Australia. Poliția a spus că încearcă să le contacteze familiile. Flori au fost depuse la faţa locului în semn de omagiu pentru cei ucişi, răniţi sau afectaţi de atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Atac sângeros într-un mall din Sydney: Printre victime, o tânără de 25 de ani care abia-şi cumpărase rochia de mireasă: "Avea toată viaţa înainte"