Antena Meniu Search
x

Video "Este ca o slujbă de zi cu zi". Cum acționau cei patru români arestați în Florida, care au furat bijuterii de peste un milion de dolari

Patru români care au furat bunuri şi bijuterii de peste un milion de dolari au fost arestaţi în Statele Unite. Grupul făcea parte dintr-o reţea criminală mult mai mare, cu 1.400 de membri, iar anchetatorii americani au avut mult de tras până să îi prindă. Capturarea lor a fost o chestiune de noroc.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 21:18

Vezi și

Banda de români acţiona de şase luni în Statele Unite, unde intrase cu acte false. 

 Michael Adikson, şerif Walton County: Acest grup este diferit de altele prin amploarea. Sunt o grupare internaţională, au furturi în valoare de milioane de dolari şi se pricep foarte bine la asta.

George, Stela, Terca şi Vasile sunt românii care au pus pe jar Poliţia, FBI-ul şi alte agenţii americane. Au fost arestaţi în oraşul Saint Charles din Missouri, după un pont venit din Florida. Anchetatorii spun că banda de români a dat lovituri în cel puţin 8 state. Şase cer acum extrădarea lor pentru a-i judeca. Riscă până la 30 de ani de închisoare.

Raymond Floyd, căpitan poliţie St. Charles: Am găsit sume mari de bani, bijuterii. Sunt sigur că ar fi ţintit alte magazine şi afaceri din regiunea noastră dacă nu i-am fi prins atât de rapid.

Pe acelaşi subiect

Românii aveau mereu acelaşi mod de operare

Românii aveau mereu acelaşi mod de operare. Unul dintre ei distrăgea atenţia vânzătorului, iar ceilalţi furau marfa. Au fost prinşi după ce au făcut o eroare de începători. Au dat numărul de telefon unei femei care i-a luat cu maşina după un jaf. Poliţiştii au făcut legătura între incidente şi au reuşit să le dea de urmă. Aşa şi-au dat seama că lista păgubiţilor este foarte lungă.

Michael Adikson, şerif Walton County: Dacă furau ceasuri Rolex în decembrie, iar mai târziu au furat bijuterii în valoare de un milion de dolari, gândiţi-vă puţin: nu au luat pauză patru luni. Au lucrat în toată zona de coastă, este ca o slujbă de zi cu zi.

Până să fie arestaţi în Statele Unite, românii au dat jafuri pe bandă rulantă şi în Marea Britanie, unde au deja mandate de arestare pe numele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Este ca o slujbă de zi cu zi". Cum acționau cei patru români arestați în Florida, care au furat bijuterii de peste un milion de dolari