Antena Meniu Search
x

Estul Chinei, în așteptarea taifunului In-Fa, în timp ce restul țării încearcă să-şi revină după inundaţiile devastatoare

Metropola chineză Shanghai și regiunile de coastă învecinate au anulat toate zborurile, au suspendat mai multe curse de tren, în așteptarea taifunului In-fa, în timp ce centrul țării este afectat, în continuare, de inundațiile record de săptămâna trecută. 

de Redactia Observator

la 25.07.2021, 11:35

Estul Chinei, în așteptarea taifunului In-Fa, în timp ce restul țării încearcă să-şi revină după inundaţiile devastatoare
Estul Chinei, în așteptarea taifunului In-Fa, în timp ce restul țării încearcă să-şi revină după inundaţiile devastatoare - Profimedia Images

Taifunul In-Fa a lovit deja țărmul, în districtul Putuo al orașului Zhoushan, un port important din provincia Zhejiang, pe coasta de est, potrivit presei locale, citată de Reuters.

"Vom depune toate eforturile pentru a proteja cetățenii și bunurile acestora și vom face tot posibilul pentru a reduce la minimum pierderile în caz de dezastru", a declarat Yuan Jiajun, secretarul Partidului Comunist din provincia Zhejiang, în timpul unei inspecții în regiune. 

Administrația meteorologică chineză a transmis că taifunul se va deplasa cu o viteză de 15 km pe oră. Viteza vântului este de până la 38 de metri pe secundă, echivalentul a 137 km/h, potrivit Reuters.

Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din Zhejiang a decis închiderea școlilor, a piețelor și va suspenda traficul rutier dacă va fi necesar.

Atât Shanghai, unde locuiesc aproximativ 26 de milioane de oameni, cât și Hangzhou, spre sud, au anulat zborurile de intrare și de ieșire, precum și multe curse de tren din regiune. Shanghai Disneyland se va închide duminică și luni din cauza vremii, în timp ce portul Yangshan din oraș a evacuat sute de nave, a raportat agenția oficială de știri Xinhua.

Taifunul In-Fa lovește într-un moment în care autoritățile chineze încearcă să gestioneze situația dificilă cauzată de pagubele produse de inundațiile record de săptămâna trecută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Estul Chinei, în așteptarea taifunului In-Fa, în timp ce restul țării încearcă să-şi revină după inundaţiile devastatoare