Antena Meniu Search
x

Galerie foto Forţa naturii, dezlănţuită şi în India. 76 de morţi şi alţi zeci de dispăruţi, în urma inundaţiilor provocate de ploile musonice

Salvatorii, printre care numeroşi militari, au încercat sâmbătă să găsească supravieţuitori în mijlocul noroiului şi resturilor, după alunecările de teren provocate de inundaţii care au dus la moartea a 76 de persoane în India, după ce a fost lovită de ploile musonice.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 24.07.2021, 16:09

Zeci de persoane sunt încă date dispărute în jurul Mumbaiului, principalul oraş financiar al ţării şi capitala statului Maharashtra, unde au fost înregistrate toate aceste decese şi aproape 90.000 de locuitori au fost evacuaţi, potrivit News.ro.  În districtul Raigad, nu departe de această zonă, unde locuiesc 20 de milioane de oameni, 47 de persoane au murit. 

Zeci de persoane sunt în continuare dispărute sub malurile de pământ

"Operaţiunile de salvare continuă", a declarat Sagar Pathak, responsabilul cu gestionarea catastrofelor în acest district, unde mai mult de 53 de persoane sunt îngropate sub straturi de noroi. În staţiunea balneară din Mahabaleshwar, au căzut în decurs de 24 de ore, până vineri dimineaţă, precipitaţii care au atins o înăşlţime de 60 de centimetri, potrivti serviciilor meteorologice. 

Cartierele din Chiplun, la 250 de km de Mumbai, au fost inundate joi de precipitaţii care au ajuns la şase metri înălţime. Schimbările climatice intensifică fenomenele musonice în India, potrivit unui raport al Institutului de Cercetare a Impactului Climatic din Potsdam (PIK).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Forţa naturii, dezlănţuită şi în India. 76 de morţi şi alţi zeci de dispăruţi, în urma inundaţiilor provocate de ploile musonice