Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Europa scapă ușor de restricții, urmează consecințele economice

Europa revine la normal încet, încet! O parte din măsuri au fost relaxate în majoritatea statelor, iar oficialii europeni speră ca, din 15 iunie, graniţele să fie redeschise. Totuşi, oamenii par că au uitat de pandemie şi de reguli, în favoarea protestelor sau a distracţiei. În Italia câţiva turişti germani au fost surprinşi în timp ce înotau în canalele din Veneţia.

de Redactia Observator

la 07.06.2020 , 15:07

  • Europa relaxează treptat restricțiile
  • Coronavirusul a afectat puternic economia UE

După ce toate aeroporturile din Italia au fost redeschise din data de 3 iunie, primii turişti au început să apară. Ce-i drept în număr restrâns. Doi nemţi au sărit în apă şi au înotat în Canal Grande din Veneţia, în speranţa că nu-i va vedea nimeni. Dar o patrulă de poliţie i-a prins pe cei doi şi bărbaţii s-au ales cu o amendă de 350 de euro fiecare.

Germania a revenit uşor la normalitate, însă cancelarul ţării este preocupat de economie. Angela Merkel trage un semnal de alarmă şi spune că economia se va reface cel mai greu.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei - În această săptămână, guvernul a convenit asupra unui pachet de stimulare economică. Acest pachet de stimulenți economici este necesar deoarece ne confruntăm cu cea mai gravă criză economică din istoria Republicii Federale Germania. Numărul de șapte milioane de lucrători cu jumătate de normă arată situaţia dificilă.

Vezi și

Obiectivele turistice au fost redeschise şi în Franaţa sau Olanda. Autorităţile speră ca vizitatorii să vină în număr cât mai mare, din toată lumea. Un colecţionar de artă a donat unui muzeu din Olanda o pictură finalizată în 1587, care îl reprezintă pe Hristos, ca omagiu pentru victimele coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Europa scapă ușor de restricții, urmează consecințele economice