Antena Meniu Search
x

Europa trăiește din nou coșmarul din primăvară

Valul al doilea al pandemiei a pus pe jar toată Europa. Revenirea în forţa a virusului a adus noi restricţii, iar oamenii din toate sectoarele industriale caută soluţii pentru a face faţă.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 22:58

Vezi și
  • Epidemia a scăpat din nou de sub control şi în Italia.
  • În numeroase oraşe se închis rând pe rând şcolile.

În Napoli, unde şcolile s-au închis, un profesor le predă cursurile din stradă elevilor, care-l ascultă de la balcoane.

În lenjerie intimă şi cu halatele albe pe ei, aşa au ieşit în stradă medicii rezidenţi din Barcelona. O imagine în care nu suntem obişnuiţi să vedem un cadru medical, dar care vrea să simbolizeze modul în care sunt trimişi să lupte cu virusul care a îngenunchiat planeta - aproape cu mâinile goale.  

Francisco Javier Carreras, medic rezident: Am fost lăsaţi fără protecţie. Ne-am aflat în prima linie în timpul pandemiei, am renunţat la pregătirile pentru specializare şi am muncit multe ore suplimentare pentru un salariu apropiat de minimul pe economie. 

Lovită în plin de primul val al epidemiei de coronavirus, Spania se luptă acum să supravieţuiască celui de-al doilea val. Spitalele sunt din nou pline după ce numărul îmbolnăvirilor doboară record după record. Ieri a înregistrat cel de-al doilea cel mai mare număr de infecţii de la debutul pandemiei,  aproape 14 mii de cazuri noi.  

Epidemia a scăpat din nou de sub control şi în Italia. În numeroase oraşe se închis rând pe rând şcolile. Pentru ca elevii săi să nu rămână în urmă cu lecţiile, un profesor din Napoli a început să predea materia în stradă. 

Dascălul se trezeşte dis de dimineaţă şi înarmat cu o carte în mână porneşte pe drumurile unde locuiesc elevii săi. De la balcon, îl ascultă cu interes şi învăţa geografie, istorie şi literatură.

Tonino Stomaiuolo, profesorAm primit mesaje de la părinţii copiilor înlăcrimaţi. Erau disperaţi că şcoala se închide. În momentul acela, în capul meu au început să îmi vină atâtea lucruri precum vocile copiilor care plâng că s-a închis şcoala. 

Tot în Napoli, o şcoala de balet care urma să primească studenţi pentru prima dată după 7 luni, nu şi-a mai deschis porţile. Rămase fără loc de antrenament, balerinele au ales să danseze în spectaculoasa galerie Umberto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Europa trăiește din nou coșmarul din primăvară