Antena Meniu Search
x

Video Eva Kaili, încă o lună după gratii. Cum a încercat fosta vicepreședintă a PE să-i convingă pe magistrați că nu are nicio implicare în Qatargate

Fosta vicepreşedintă a Parlamentului European rămâne în arest preventiv încă o lună! Eva Kaili nu a reuşit să-i convingă pe magistraţi că nu are nicio implicare în Qatargate, deşi le-a declarat că s-a simţit trădată de partenerul ei. Acesta nu i-ar fi dezvăluit modul în care făcea rost de foarte mulţi bani. Avocaţii apărării, ambii greci, au încercat să convingă instanţa să o plaseze sub supraveghere electronică. Fără succes deocamdată. Între timp, autorităţile au pus sechestru pe proprietatea de 30.000 metri pătraţi pe care Eva şi partenerul său o cumpăraseră în insula Paros. 

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 09:24

Vezi și

Într-o discuţie cu presa elenă, apărătorul Evei Kaili a avut şi o explicaţie pentru faptul că fosta vicepreşedintă a Parlamentului European i-a dat tatălui ei o valiză plină cu bani pe care să o ducă într-un loc necunoscut până în prezent. Politiciana din Grecia nu a vrut să ascundă probe, ci doar să returneze respectiva sumă celui care îi mituise partenerul. 

Michalis Dimitrakopoulos, avocatul Evei Kaili: Am cerut un compromis pentru că procedura trebuie respectată, este legală, serioasă și secretă. Vreau să vă spun că doamna Eva Kaili este nevinovată și nu a fost niciodată coruptă. Nu.

Eva Kaili și-a recunoscut parțial vina

Chiar dacă a afirmat că nu era la curent cu faptul că partenerul său primea sume consistente de bani din partea Qatarului pentru a-i promova interesele în PE, Eva Kaili rămâne în centrul investigaţiei de la Bruxelles. În momentul arestării, politiciana avea 150 de mii de euro cash în locuinţă.

În urmă cu câteva zile, Eva Kaili, demisă din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European pentru prezumtiva ei implicare în presupusul scandal de luare de mită care vizează deopotrivă Qatarul şi Marocul, a recunoscut în faţa judecătorului belgian care instrumentează cazul că i-a dat instrucţiuni tatălui ei să scoată de la domiciliu o mare sumă de bani în numerar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Eva Kaili, încă o lună după gratii. Cum a încercat fosta vicepreședintă a PE să-i convingă pe magistrați că nu are nicio implicare în Qatargate