Antena Meniu Search
x

10.000 de oameni sunt evacuaţi DE URGENŢĂ la Berlin! Pericol uriaş pentru locuitorii capitalei Germaniei

Aproximativ 10.000 de persoane dintr-un cartier din sud-vestul Berlinului vor fi evacuate luni seara.

la 02.10.2017, 19:38

Aproximativ 10.000 de persoane dintr-un cartier din sud-vestul Berlinului vor fi evacuate luni seara în  intervalul  în care serviciile de genişti dezamorsează o bombă cu greutatea de 250 de kilograme, datând din Al Doilea Război Mondial, au anunţat surse ale poliţiei locale, relatează AFP. 

Un perimetru de securitate pe o rază de 500 de metri a fost stabilit în cartierul Schneeberg şi s-a început deja 'evacuarea locuitorilor', dar aceasta ar putea dura ore, a precizat poliţia locală. 

Circulaţia a fost întreruptă pe mai multe linii de metrou şi pentru trenurile din zona suburbană. Forţele de ordine au dispus închiderea mai multor străzi şi chiar a unei părţi din autostrada care se învecinează cu perimetrul de securitate. 

Bomba neexplodată a fost găsită luni în cursul lucrărilor de pe un şantier. 

La începutul lunii septembrie, serviciile de deminare din Frankfurt (vestul Germaniei) au dezamorsat o bombă britanică, cu un focos de 1,4 tone, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Operaţiunea s-a desfăşurat fără incidente, dar ca măsură de precauţie 65.000 de locuitori au fost evacuaţi, aceasta fiind cea mai amplă operaţiune de acest tip desfăşurată în Germania după anul 1945.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » 10.000 de oameni sunt evacuaţi DE URGENŢĂ la Berlin! Pericol uriaş pentru locuitorii capitalei Germaniei