Antena Meniu Search
x

Video Evgheni Prigojin, dus pe ultimul drum cu măsuri de securitate draconice. Peskov a explicat de ce Putin nu a mers la înmormântare

Şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost înmormântat ieri în cel mai mare secret, la aproape o săptămână de la moartea sa. Aşa şi-a dorit familia, spune presa fidelă Kremlinului. Unele voci susţin însă că Vladimir Putin ar fi cerut ca funerariile să se desfăşoare în cadru restrâns, de teama unei noi revolte a luptătorilor.  

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 08:41

Vezi și

Evgheni Prigojin a fost condus pe ultimul în anonimat aproape total. Liderul Wagner a fost înmormântat în acelaşi cimitir din Sankt Petersburg în care au fost înmormântaţi şi părinţii lui, dar şi cei ai lui Vladimiri Putin. Mormântul a fost îmbrăcat în crengi de brad, iar lângă cruce a fost aşezat un poem al unui celebru poet rus. 

Doar câteva persoane au ştiut când are loc înmormântarea lui Prigojin

Măsurile de securitate draconice ar fi fost cerute chiar de la Kremlin, care nu vrea să riste o nouă rebeliune a trupelor Wagner. Niciun jurnalist nu a fost lăsat să se apropie de cimitir, mai multe străzi din jur au fost închise circulaţiei, iar aseară au fost instalate detectoare de metale în fața porții centrale. 

Iniţial se vorbea pentru Prigojin, care fusese decorat cu titlul de "Erou al Rusiei", de o ceremonie funerară cu onoruri militare, însă planurile au fost abandonate rapid, din motive de securitate. Deşi Prigojin i-a fost aliat ani la rând, Vladimir Putin nu a venit la înmormântare

Pe acelaşi subiect

Dmitri Pesko, purtător de cuvânt Kremlin: Prezenţa preşedintelui nu a fost planificată. Nu avem detalii în ce priveşte înmormântarea. Decizia aparţine în totalitate rudelor şi prietenilor. Nu putem vorbi în numele lor.  

Au fost înmormântaţi şi adjuncţii lui Evgheni Prigojin

Toţi au murit miercurea trecută după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, la 300 de kilometri de Moscova. Deocamdată, cauzele producerii accidentului nu au fost elucidate. Oficialii ruşi spun că iau în considerare, toate pistele de la o defecţiune tehnică, o eroare de pilotaj sau o explozie la bord. Mercenarii Wagner cred însă că avionul a fost doborât şi arată cu degetul spre Vladimir Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Evgheni Prigojin, dus pe ultimul drum cu măsuri de securitate draconice. Peskov a explicat de ce Putin nu a mers la înmormântare