Antena Meniu Search
x

Evgheni Prigojin, înmormântat în secret, "așa cum și-au dorit rudele". Pază întărită la cimitir şi în Sankt Petersburg. De ce s-ar fi temut Putin

Moartea lui Evgheni Prigojin. Şeful companiei de mercenari Wagner a fost înmormânt marţi în secret în Sankt Petersburg. Nu se ştie când a avut loc înmormântarea, care nu a fost publică, ci în format restrâns. Ruşii care vor să-şi ia rămas bun o pot face la cimitirul Porokhovskoe. Kremlinul a transmis azi doar că Vladimir Putin nu intenţionează să participe la funeralii iar autorităţile din Sankt Petersburg au întărit măsurile de securitate la cimitir. 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 20:42

Vezi și

Înmormântarea nu a fost una publică, ci în format restrâns, potrivit Concord Management, compania deținută de Evgheni Prigojin. Aceasta nu a precizat nici când a avut loc înmormântarea. "Cei care doresc să-și ia rămas bun pot vizita cimitirul Porokhovskoe" din Sankt Petersburg, a mai transmis sursa citată. Kremlinul a transmis azi doar că Vladimir Putin nu intenţionează să participe la funeraliile lui Evgheni Prigojin. 

Potrivit fontaka.ru, înmormântarea a avut loc în secret. "Prigojin a fost îngropat în secret, marţi, la ora 13:00, așa cum și-au dorit rudele", a scris sursa citată. Tot astăzi la un alt cimitir a fost înmormântat Valeri Chekalov (indicativ Rover), comandant al Grupului Paramilitar Wagner. 

Decesul lui Evgheni Prigojin a fost confirmat duminică oficial de anchetatorii ruși. El a fost printre cele 10 persoane ucise în urma prăbușirii avionului său săptămâna trecută. Potrivit unor surse ruse, Vladimir Putin nu ar fi dorit ca înmormântarea lui Prigojin să atragă un număr mare de ruşi după ce acesta şi mercenarii săi au organizat în luna iunie o revoltă împotriva conducerii militare, mai exact împotriva Ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu şi a şefului Statului Major, Valeri Gherasimov. 

Autorităţile din Sankt Petersburg au întărit măsurile de securitate 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Sankt Petersburg au întărit marţi măsurile de securitate la cimitirul Serafimovskoe, unde s-a zvonit că va fi înmormântat Evgheni Prigojin. La intrarea în cimitir, păzit de poliţişti, au fost instalate detectoare de metale, însă vizitatorii putea intra liber în interior. Intrarea cu camere de luat vederi a fost totuşi interzisă, a informat siteul fontaka.ru. Încă de la primele ore ale dimineţii de marţi, pe străzile din apropierea cimitirului se puteau observa blocaje importante.

Kremlinul a declarat luni că nu ştie cum şi când va avea loc înmormântarea şefului Wagner al cărui avion s-a prăbuşit săptămâna trecută în zona central-vestică a Rusiei. "Aceste decizii se iau întotdeauna de către rude şi se bazează, în primul rând, pe dorinţele rudelor", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Comitetul de Investigaţii al Rusiei (CIR) a confirmat duminică că trupul lui Prigojin şi ale celorlalţi nouă decedaţi în accidentul aviatic au fost identificate. Potrivit CIR, identitatea ocupanţilor avionului a fost confirmată prin analize comparative ADN.

La bordul avionului Embraer Legacy 600 al lui Prigojin, care s-a prăbuşit din cauze necunoscute la aproximativ 300 de kilometri nord-vest de Moscova în timp ce zbura din capitala Rusiei la Sankt Petersburg, se afla şi principalul comandant şi cofondator al companiei de mercenari, Dmitri Utkin. Deocamdată, cercetările nu au făcut lumină asupra cauzelor producerii accidentului, între care se au în vedere o explozie la bord, o defecţiune tehnică sau chiar o eroare de pilotaj.

Unele mass-media au evidenţiat posibilitatea ca aeronava să fi fost doborâtă, intenţionat sau din greşeală, de rachete ale unităţilor de apărare antiaeriană care protejează o reşedinţă a preşedintelui rus Vladimir Putin, situată în apropierea rutei pe care se deplasa avionul. Kremlinul a respins cu fermitate acuzaţiile şi declaraţiile politicienilor occidentali conform cărora Putin ar putea fi în spatele accidentului aviatic în care Prigojin şi-a găsit sfârşitul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Evgheni Prigojin, înmormântat în secret, "așa cum și-au dorit rudele". Pază întărită la cimitir şi în Sankt Petersburg. De ce s-ar fi temut Putin