Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Evgheni Prigojin, şeful Wagner, acuză responsabilii militari ruşi că îi blochează accesul la muniţii

Fondatorul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat luni responsabili militari ruşi că refuză să ofere acesteia muniţiile de care are nevoie în războiul din Ucraina, unde combatanţii Wagner sunt în prima linie în asediul asupra oraşului Bahmut, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.02.2023 , 11:12

Evgheni Prigojin, şeful Wagner, acuză responsabilii militari ruşi că îi blochează accesul la muniţii
- Profimedia

"Cu toate cunoştinţele şi contactele mele, nu reuşesc să rezolv această problemă", a spus Prigojin într-un mesaj pe Telegram, citat de agenţiile Reuters şi EFE. Un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, Prigojin a căzut în dizgraţia elitei politico-militare ruse, deşi gruparea Wagner a obţinut pe frontul ucrainean succese care contrastează cu ineficienţa trupelor regulate ale armatei ruse.

Potrivit lui Prigojin, industria militară a Rusiei produce acum suficiente muniţii pentru a susţine acest război, iar deficienţele de aprovizionare a trupelor sale sunt rezultatul unor decizii deliberate ale unor responsabili militari ruşi, pe care însă s-a ferit să-i numească. "Cei care ne împiedică să câştigăm acest război lucrează categoric în favoarea inamicul", i-a acuzat el în continuare pe cei la care se referă, spunând în plus despre aceştia că "mănâncă micul dejun, prânzul şi cina în farfurii aurite" şi îşi trimit rudele în vacanţe în Dubai.

O caracteristică a războiului început de Rusia în urmă cu aproape un an este consumul mare de muniţii, în special a obuzelor. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că armata ucraineană consumă o cantitate de muniţii de câteva ori mai mare decât capacitatea de producţie a statelor NATO care-i oferă ajutor militar.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Evgheni Prigojin, şeful Wagner, acuză responsabilii militari ruşi că îi blochează accesul la muniţii