Antena Meniu Search
x

Evgheni Prigojin l-a provocat pe Volodimir Zelenski la o luptă aeriană pentru Bahmut: Nu te retrage din Bahmut, este evenimentul acestui război

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului rusesc de mercenari Wagner l-a provocat pe Volodimir Zelenski la o luptă aeriană pentru oraşul Bahmut. Iar vinerea trecută i-a transmis președintelui ucrainean să nu se retragă din Artemovsk, numele rusesc al oraşului ucrainean Bahmut, pentru că poporul ucrainean nu-l va ierta dacă predă oraşul în mâinile unui grup militar privat. Totodată aşa-numitul "bucătar al lui Putin" a negat unele zvonuri răspândite printre ruşi că ucrainenii au început retragerea din Bahmut. Prigojin încearcă pe orice cale de mai multe luni să se promoveze pe sine și pe gruparea sa de mercenari.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 10:24

Evgheni Prigojin l-a provocat pe Volodimir Zelenski la o luptă aeriană pentru Bahmut: Nu te retrage din Bahmut, este evenimentul acestui război
Evgheni Prigojin - Profimedia

Evgheni Prigojin susţine că a participat luni la un bombardament împotriva pozițiilor ucrainene de lângă Bahmut, în cadrul unuii echipaj Su-24 operat de militari Wagner, relatează The Telegraph.

Prigojin s-a filmat în timp ce zboară cu un avion de luptă. "Volodimir Aleksandrovich (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut", îi transmite Prigojin în filmare liderului de la Kiev. "Mâine, voi zbura cu un MiG-29. Dacă doriți, ne întâlnim pe cer. Dacă câștigați, cuceriţi Artemovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la (râul) Nipru", a spus el.

Prigojin încearcă de mai multe luni să se promoveze pe sine și pe armata sa privată drept vârful de lance al operațiunilor militare rusești în estul Ucrainei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Vinerea trecută Prigojin i-a cerut lui Zelenski să nu predea Bahmut. "Dragă Volodimir Aleksandrovich (Zelenski), mulți oameni îți cer să retragi trupele din Bahmut. Nu o face. Artemovsk este evenimentul principal al acestui război. Trebuie să luptăm mai departe. Vei demonstra lașitate. Vei înceta să fii respectat. Poporul ucrainean nu te va ierta dacă vei preda Bahmut unei structuri militare private. Rezistă. Luptă până la capăt! "Nimeni nu va preda Bahmut, vom lupta atâta timp cât putem" a spus Zelenski vineri în timpul unei conferințe de presă după summitul Ucraina-UE.

Evgheni Prigojin, liderul companiei militare private Wagner din Rusia, a declarat duminică că bătălia pentru Bahmut este în curs de desfăşurare, fără semne de retragere a forţelor armate ucrainene. "Luptă până la ultimul", a declarat el pe Telegram, referindu-se la soldaţii ucraineni.

Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de experţi cu sediul din Statele Unite, susţine că Evgheni Prigojin duce o adevărată campanie de promovare a Grupului Wagner ca singura forță rusă din Ucraina capabilă de victorii reale. Prigojin a susținut în ianuarie că grupul său a preluat controlul "întregului teritoriu din Soledar" unde au luptat exclusiv soldaţi Wagner. Ambele informaţii au fost negate de Kremlin şi Ministerul rus al Apărării care au delcarat că la Soledar au luptat şi forţe ale armatei ruse. 

Natura face din Bahmut o "fortăreaţă de neînvins", spune comandantul ucrainean

Peisajul din jurul oraşului Bahmut din estul Ucrainei îi oferă o aparare naturală care îl fac să fie o "fortăreaţă de neînvins", a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de CNN. "Acest teren special are caracteristici topografice. Oraşul este înconjurat de înălţimi şi dealuri dominante, ceea ce reprezintă în sine o problemă pentru inamic", a declarat generalul colonel Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre din cadrul armatei ucrainene.

"Sistemul de obstacole al armatei, împreună cu peisajul natural, au transformat această zonă într-o fortăreaţă de neînvins, unde au murit mii de inamici", a spus Sirski. "Folosim toate opţiunile, capacităţile inginereşti, precum şi cele naturale, pentru a distruge cele mai bune unităţi inamice. Bătălia este în curs de desfăşurare", dă asigurări generalul.

În ianuarie, SUA şi oficialii occidentali au îndemnat Ucraina să îşi mute atenţia de la lupta brutală, care are loc de luni de zile, din oraşul Bahmut şi să prioritizeze în schimb o potenţială ofensivă în sud, folosind un stil diferit de luptă, care să profite de noile echipamente militare, în valoare de miliarde de dolari, promise recent de aliaţii occidentali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Evgheni Prigojin l-a provocat pe Volodimir Zelenski la o luptă aeriană pentru Bahmut: Nu te retrage din Bahmut, este evenimentul acestui război