Antena Meniu Search
x

Exodul din Rafah. Sute de mii de palestieni au plecat din zonă după ordinul de evacuare dat de armata israeliană

Război Israel - Hamas. Armata israeliană estimează că după ce a ordonat sâmbătă evacuarea unor părţi din oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza circa 300.000 de palestinieni au părăsit localitatea, transmite dpa.

de Redactia Observator

la 11.05.2024 , 16:31

Exodul din Rafah. Sute de mii de palestieni au plecat din zonă după ordinul de evacuare dat de armata israeliană
Exodul din Rafah. Sute de mii de palestieni au plecat din zonă după ordinul de evacuare dat de armata israeliană - Profimedia

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) afirmă însă că numărul celor care au plecat este de numai 150.000.

Sute de mii de palestinieni au plecat din Rafah după ordinul de evacuare dat de armata israeliană

Forţele armate israeliene intenţionează să îşi extindă operaţiunile militare în Rafah, iar ordinul respectiv vizează inclusiv două tabere de refugiaţi, arată mesajul în arabă difuzat în reţeaua X şi prin SMS. Palestinienilor aflaţi acolo li se cere să se mute imediat în satul Al-Mawasi de pe coasta Mării Mediterane; armata sugerează că va ataca poziţii ale grupării islamiste Hamas din apropierea frontierei cu Egiptul.

Articolul continuă după reclamă

Ofensiva israeliană de la Rafah a început săptămâna aceasta, deşi ONU şi mai mulţi lideri străini au cerut Israelului să pună capăt operaţiunii, deoarece atacurile ar putea ucide sau răni în masă refugiaţii ajunşi în oraş din întreaga Fâşie Gaza. Localitatea este supraaglomerată, iar dintre cei peste un milion de palestinieni de acolo jumătate sunt copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Exodul din Rafah. Sute de mii de palestieni au plecat din zonă după ordinul de evacuare dat de armata israeliană