Antena Meniu Search
x

Explozie de cazuri de Covid în Marea Britanie. Numărul bolnavilor s-a dublat într-o săptămână în ciuda ratei mari de vaccinare

Marea Britanie a raportat joi cea mai mare creștere zilnică a noilor cazuri de COVID-19, de la 19 februarie încoace. Autoritățile au raportat 11.007 de noi infecții, față de 9.055 cu o zi înainte. Oamenii de știință spun că situația epidemiologică actuală este cauzată de persoanele mai tinere care nu au fost încă vaccinate, la care se adaugă răspândirea rapidă a variantei Delta.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 13:03

Explozie de cazuri de Covid în Marea Britanie. Numărul bolnavilor s-a dublat într-o săptămână în ciuda ratei mari de vaccinare
Controlori Covid în Londra - Profimedia

Marea Britanie a raportat cea mai mare creștere zilnică a noilor cazuri de COVID-19, de după 19 februarie: 11.007 de noi infecții, față de 9.055 cu o zi înainte, potrivit Reuters. Numărul de noi decese survenite la 28 de zile de la un test pozitiv la coronavirus s-a dublat la 19, de la 9 raportate miercuri. Este cel mai mare număr zilnic de decese de după 11 mai și unul care duce numărul total de decese în Marea Britanie la 127.945. Marea Britanie are cel mai mare număr oficial de morți din Europa din cauza bolii, deși decesele pe cap de locuitor sunt mai mari în Italia și o mare parte din Europa de Est.

Infecțiile și spitalizările au crescut cu aproape 50% într-o săptămână, pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta (indiană).

Peste 80% dintre britanici au primit cel puţin o doză de vaccin

Peste 80% dintre adulții britanici au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 și 58% au primit cele două doze. Marea Britanie are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Pe acelaşi subiect

Dar răspândirea variantei mai infecțioase „Delta”, identificată pentru prima dată în India, l-a determinat luni pe prim-ministrul Boris Johnson să amâne o relaxare planificată a regulilor de distanțare socială care trebuia să aibă loc pentru 21 iunie. Boris Johnson a anunţat că decizia de amânare cu o lună a venit ca urmare a faptului că tot mai mulţi britanici s-au infectat cu varianta Delta. 

Potrivit experţilor varianta Delta este cu 60 % mai contagioasă decât cea britanică (Alpha). Consilierul pe probleme de sănătate al Guvernului, Chris Whitty, a avertizat că Serviciul Național de Sănătate ar trebui să se pregătească pentru un alt val al pandemiei în timpul iernii.

Ryanair și mai multe aeroporturi au anunțat că dau în judecată guvernul din Marea Britanie, ei cer relaxarea restricţiilor Covid care duc la un nou sezon ratat pentru operatori. Și UEFA ar fi ameninţat guvernul Marii Britanii că va muta finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta, dacă autorităţile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european, potrivit The Times. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Explozie de cazuri de Covid în Marea Britanie. Numărul bolnavilor s-a dublat într-o săptămână în ciuda ratei mari de vaccinare