Antena Meniu Search
x

Explozie într-o uzină chimică din Slovenia. Cinci oameni au murit, iar mai multe persoane sunt date dispărute

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa joi într-o explozie produsă într-o uzină chimică din Slovenia, în timp ce şase muncitori au fost răniţi, dintre care unul foarte grav, relatează AFP, citând conducerea şi serviciile de urgenţă.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 21:30

Explozie într-o uzină chimică din Slovenia. Mai multe persoane sunt date dispărute, 20 de muncitori răniţi
Explozie într-o uzină chimică din Slovenia. Mai multe persoane sunt date dispărute, 20 de muncitori răniţi - Captura Video

Incidentul a avut loc joi dimineaţa la instalaţia grupului Melamin, situată în centrul localităţii Kocejve, la aproximativ 60 de kilometri de capitala slovenă Ljubljana, scrie news.ro.

”O cisternă a explodat” dintr-un motiv nedeterminat, a declarat presei, la faţa locului, şeful brigăzii pompierillor Leon Behin.

Mai multe persoane sunt dispărute

”Nu avem veşti de la mai multe persoane”, a anunţat directorul uzinei, Srecko Stefanic, precizând că aceste persoane nu sunt angajaţi ai uzinei. De asemenea, 20 de muncitori au fost răniţi în explozie, dintre ei, doi prezentau arsuri grave şi au fost evacuaţi cu elicopterul către capitală.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile locale le-au cerut locuitorilor dintr-un perimetru situat pe o rază de 500 de metri în jurul uzinei să nu iasă din casă şi să închidă ferestrele, de teama unor emanaţii toxice.

Nicio contaminare a aerului nu a fost semnalată pentru moment. ”Accidentul nu a avut un impact negativ major asupra mediului”, dă asigurări presei primarul din Kocevje, Vladimir Prebilic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Circulaţia pe strada principală a fost întreruptă din cauza intervenţiei pompierilor, care au anunţat că au reuşit să controleze un incendiu.

Imagini surprindeau coloane de fum negru ieştin din uzină - care fabrică răşine destinate sectoarelor hârtiei, construcţiilor, lemnului şi vopseluri, dar şi hârtie decorativă în industria mobilei, potrivit site-ului companiei, înfiinţată în 1954 şi care are aproape 200 de angajaţi.

Uzina, fondată în 1954, fabrică răşină pentru sectoarele hârtiei, construcţiilor şi lemnului, precum şi hârtie decorativă pentru industria mobilei, potrivit site-ului de internet al companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Explozie într-o uzină chimică din Slovenia. Cinci oameni au murit, iar mai multe persoane sunt date dispărute