Antena Meniu Search
x

Explozie la New York. S-a dorit moartea americanilor. Totul a fost PREMEDITAT! Unul dintre dispozitive explozive este realizat INGENIOS (FOTO)

Anchetatorii americani au anunţat duminică dimineaţă că al doilea dispozitiv exploziv improvizat, care a fost descoperit în apropierea deflagraţiei din cartierul rezidenţial Chelsea din Manhattan, este realizat dintr-o oală sub presiune ataşată de un telefon mobil cu fire colorate. Aceste informaţii demostrează faptul că explozia a fost un act intenţionat şi nu s-a produs accidental, aşa cum arăta o teorie iniţială a autorităţilor americane.

Anchetatorii americani au anunţat duminică dimineaţă că al doilea dispozitiv exploziv improvizat, care a fost descoperit în apropierea deflagraţiei din cartierul rezidenţial Chelsea din Manhattan, este realizat dintr-o oală sub presiune ataşată de un telefon mobil cu fire colorate. Aceste informaţii demostrează faptul că explozia a fost un act intenţionat şi nu s-a produs accidental, aşa cum arăta o teorie iniţială a autorităţilor americane, transmite Reuters.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite după ce o explozie a zguduit în timpul nopţii zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din Manhattan. Explozia puternică a avut loc în faţa clădirii Asociaţiei Orbilor, unde sunt găzduite, îngrijite şi instruite mai multe persoane nevăzătoare.

Vezi şi Este STARE DE ALERTĂ! Șir de explozii în Statele Unite ale Americii."A fost extrem de zgomotoasă, mi-a rănit timpanele" (FOTO + VIDEO)

Martorii susţin că cel puţin trei persoane au fost transportate la spital, însă victimele nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol. Mai mult. un autovehicul a fost văzut în zonă, în mers, fără geamuri, după ce acestea au fost distruse de suflul exploziei puternice.

Primarul Bill de Blasio a precizat că doveziile iniţiale indică că ar fi vorba de o explozie intenţionată, însă nu există informaţii cu privire la un act terorist. Acesta a dat asigurări că nu este vorba pe moment de o ameninţare credibilă la adresa securităţii locuitorilor metropolei.

Iniţial, autorităţile americane au susţinut că ar putea să fie vorba despre o explozie accidentală, însă descoperirea unui al doilea dispozitiv exploziv improvizat dintr-o oală sub presiune a infirmat imediat această teorie.

Citeşte şi Explozie la New York. Prima reacţie a primarului: "Actul este unul intenţionat". Imagini de la faţa locului

De asemenea, autorităţile americane au exclus orice legătură dintre explozia din Manhattan şi detonarea în urmă cu câteva ore a unei bombe pe traseul unei competiţii de alergat din New Jersey. Explozia din New Jersey a fost produsă tot de un dispozitiv exploziv ascuns într-un container de gunoi, însă nicio persoană nu a fost rănită pentru că organizatorii au întârziat startul competiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Explozie la New York. S-a dorit moartea americanilor. Totul a fost PREMEDITAT! Unul dintre dispozitive explozive este realizat INGENIOS (FOTO)