Antena Meniu Search
x

Video Explozie lângă punctul de trecere Rafah, la scurt timp după trecerea celui de-al doilea convoi de ajutoare materiale. Corespondenţă Observator din Eilat

Război Israel - Hamas. Un al doilea convoi militar cu ajutoare a ajuns astăzi în Fâşia Gaza. 17 camioane au intrat în enclavă, pline cu medicamente, hrană şi, cel mai important, combustibil. La trecerea lor însă s au auzit bombardamente chiar în punctul de frontieră de la Rafah. Echipa Observator este în Israel şi vine cu mai multe informaţii. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.10.2023, 19:46

Vezi și

O explozie şi sirenele ambulanţelor s-au auzit în apropierea trecerii Rafah dintre Egipt și Gaza, în această după-amiază, la scurt timp după ce al doilea convoi de ajutoare umanitare a intrat în Gaza. Cauza şi locaţia exactă a exploziei nu a fost momentan clarificate. 6 din cele 17 camioane din nou convoi erau încărcate cu combustibil necesar pentru a ţine generatoarele spitalelor în funcţiune. A fost panică pentru că exploziile s-au auzit fix când trecea convoiul cu combustibil.

Explozie la trecerea convoiului 

Până acum israelienii nu au fost de acord cu acest tip de ajutoare de teamă că vor fi folosite de teroriştii Hamas pentru operaţiuni militare. Israelul a ordonat astăzi evacuarea a încă 14 comunităţi din nordul ţării, aproape de graniţa cu Libanul, asta în timp ce îşi sporeşte atacurile împotriva infrastructurii grupării Hezbollah, care şi-a intensificat la rândul ei lansările de rachete şi obuze asupra teritoriului israelian.

Între timp, SUA au anunţat că trimite noi ajutoare în Orientul Mijlociu pentru a ţine sub control conflictul. Tot astăzi a existat un incident grav, în sudul Fâşiei Gaza. Armata israeliană şi-a cerut scuze după ce un tanc a lovit din greşeală un post egiptean de la graniţă, a transmis reporterul Observator Cristi Popovici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Explozie lângă punctul de trecere Rafah, la scurt timp după trecerea celui de-al doilea convoi de ajutoare materiale. Corespondenţă Observator din Eilat