Antena Meniu Search
x

Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah

Război Israel - Hamas. Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat duminică în partea egipteană a punctului de trecere a frontierei Rafah, îndreptându-se spre Fâşia Gaza, potrivit surselor de securitate şi umanitare egiptene de la Rafah, citate de Reuters.

de Redactia Observator

la 22.10.2023, 17:20

Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah
Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah - Profimedia Images

Un total de aproximativ 17 camioane care transportau provizii medicale şi alimentare au fost inspectate de UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, au spus sursele. Primul convoi cu provizii extrem de necesare a intrat sâmbătă în Gaza.

Israelul a impus o blocadă totală şi a lansat lovituri aeriene asupra Gazei, ca răspuns la un atac mortal al Hamas asupra teritoriului israelian, în 7 octombrie. Punctul de trecere Rafah nu mai era operaţional de la scurt timp după aceea, iar bombardamentele pe partea Gaza au deteriorat drumuri şi clădiri.

Primele camioane cu ajutoare au intrat în Gaza sâmbătă. Graniţa a fost închisă rapid

Sâmbătă au sosit primele camioane cu ajutoare în Gaza, prin Rafah. Însă, la scurt timp, după trecerea a 20 de vehicule, graniţa a fost închisă la loc, potrivit CNN. Acesta a fost şi acordul pentru a permite trecerea lor.

Pe acelaşi subiect

O sursă de securitate şi un responsabil al Semilunii Roşii egiptene au confirmat pentru AFP că mai multe camioane încărcate cu ajutoare umanitare au început sâmbătă să traverseze terminalul de la Rafah către Gaza.

Televiziunea egipteană a arătat mai multe camioane care traversează imensa intrare de la postul de frontieră egiptean, în cea de-a 15 zi de război între Israel şi Hamas, la putere în Gaza. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Crucea Roşie Egipteană conduce operaţiunea de a aduce asistenţă umanitară în enclava palestiniană

Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, OCHA, a confirmat sâmbătă că 20 de camioane cu alimente, apă şi medicamente au intrat în Fâşia Gaza, controlată de gruparea islamistă palestiniană Hamas, prin punctul de trecere al frontierei de la Rafah, la graniţa cu Egiptul, transmite EFE.

Directorul adjunct al Biroului OCHA din teritoriile palestiniene, Andrea De Domenico, a declarat pentru EFE că Crucea Roşie Egipteană conduce operaţiunea de a aduce asistenţă umanitară în enclava palestiniană. La rândul său, AFP transmite că primele camioane cu ajutor umanitar au intrat în Fâşia Gaza, dinspre Egipt. Cancelarul german Olaf Scholz a salutat începerea livrărilor de ajutoare pentru Fâşia Gaza, potrivit dpa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah