Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care armata israeliană ar amâna ofensiva militară în Gaza. Corespondenţă Observator din Tel Aviv

Război Israel - Hamas. Bombardamentele continuă de ambele părţi. Azi, rachetele lansate de armată israeliană au căzut aproape de un spital din Gaza. Pe de altă parte tirurile terorişitlor Hamas lovesc oraşele aflate în sudul Israelului. Echipa Observator este în continuare acolo. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 21.10.2023, 20:23

Vezi și

"Pe front, ostilităţile sunt mai aprige ca niciodată. Ambele tabere, Israelul pe o parte şi teroriştii Hamas pe de altă parte aruncă cu rachete şi cu proiectile unii în alţii, am fost şi noi martorii unor astfel de tiruri astăzi. Aici, la Tel Aviv, oamenii îşi plâng morţii şi se roagă pentru cei dispăruţi. Masa de Shabat a fost amenajată aici, lângă muzeul de artă, într-un loc de pelerinaj pentru mii de oameni. Avem aici scaunele unde ar fi trebuit să stea copiii la mese şi la fel 203 scaune pentru fiecare persoană dispărută. Oamenii vin, fac fotografii, se roagă şi speră ca guvernul israelian să îi poată elibera pe toţi aceşti oameni. Sunt ţinuţi de Hamas, Crucea Roşie a confirmat că aceştia sunt în viaţă. Ceea ce s-a întâmplat aseară, eliberarea celor două femei de cetăţenie americană, reprezintă o gură de aer pentru toate familiile care îşi aşteaptă acasă rudele, au fost răpiţi de la copii de câteva luni, până la oameni în vârstă şi nu se ştie dacă aceştia pot rezista în continuare", transmite Cristi Popovici, reporter Observator. 

De ce armata israeliană întârzie ofensiva

"Pe linia frontului bătălia continuă, momentan armata israeliană întârzie acea ofensivă şi asta pentru că, spun unele voci, asta ar fi la sugestia SUA, care încearcă să negocieze cu teroriştii Hamas eliberarea altor ostatici, pe de altă parte sunt unii experţi aici în Israel care spun că este riscant pentru statul israelian să intre cu toate forţele în Hamas până când nu este eliminată ameninţarea din partea de nord, din partea Libanului, acolo unde teroriştii Hezbollah atacă satele de la graniţă. Sunt cel puţin 8 localităţi care au fost evacuate, mii de civili duşi în zone mai sigure", adaugă Cristi Popovici, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care armata israeliană ar amâna ofensiva militară în Gaza. Corespondenţă Observator din Tel Aviv