Antena Meniu Search
x

Foto Explozie mortală la o întâlnire a Martorilor lui Iehova. O fetiţă şi două femei moarte, după ce un bărbat a detonat o bombă, în India

Trei persoane au fost ucise şi peste 50 rănite, după ce un bărbat a detonat o bombă în timpul unei adunări creştine a Martorilor lui Iehova cu peste 2.000 de participanţi, în statul Kerala din sudul Indiei, duminică, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 15:49

O fetiţă de 12 ani şi două femei au murit în timpul unei explozii, la o întâlnire a Martorilor lui Iehova, în India. Un bărbat s-a predat
O fetiţă de 12 ani şi două femei au murit în timpul unei explozii, la o întâlnire a Martorilor lui Iehova, în India. Un bărbat s-a predat - Profimedia

Explozia s-a produs duminică dimineaţa în Centrul internaţional de conferinţe Zamra din Kalamassery, în apropierea oraşului portuar Kochi, unde avea loc o adunare de trei zile a Martorilor lui Iehova.

"Ancheta preliminară arată că este vorba despre explozia unui dispozitiv exploziv. Vom descoperi cine se află în spatele a ceea ce s-a întâmplat şi vom lua măsuri stricte", a declarat directorul general al poliţiei locale, Darvesh Saheb. Un bărbat s-a predat poliţiei după ce postase un mesaj video în care spunea că este un fost membru al Martorilor lui Iehova, cu care se află acum în dezacord.

Peste 50 de persoane sunt rănite

Victimele decedate sunt două femei şi o fată în vârstă de 12 ani. Potrivit celui mai recent recensământ, India numără 1,4 miliarde de locuitori, dintre care peste 2% sunt creştini. Explozia de duminică s-a produs într-un context de tensiuni în acest stat indian prosper, cu peste 31 milioane de locuitori, dintre care 26% musulmani, conform recensământului din 2011.

Pe acelaşi subiect

Şeful poliţiei din Kerala a făcut apel ca 'toată lumea să rămână calmă' după explozia de duminică şi a mai cerut ca 'niciun mesaj provocator să nu fie publicat pe reţelele sociale' pentru menţinerea 'păcii' în acest stat.

Explozia a avut loc la o zi după ce fostul lider al Hamas, Khaled Meshaal, s-a adresat prin video unei manifestaţii pro-palestiniene la Malappuram, tot în statul Kerala, la circa 115 km nord de Kalamassery.

Între cele două evenimente nu a fost făcută nicio legătură oficială. Difuzarea discursului înregistrat al lui Khaled Meshaal, organizată de un grup de tineri afiliaţi partidului islamist Jamaat-Islami, a fost condamnată de partidul naţionalist hindu la putere, Bharatiya Janata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Explozie mortală la o întâlnire a Martorilor lui Iehova. O fetiţă şi două femei moarte, după ce un bărbat a detonat o bombă, în India