Antena Meniu Search
x

Video Explozie uriaşă la un gazoduct din centrul Rusiei. Trei persoane au murit, iar fluxul spre Ucraina a fost întrerupt. România nu este afectată

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în explozia produsă în centrul Rusiei la un gazoduct care transportă gaz din Arctica spre Europa via Ucraina, au anunţat marţi responsabili locali şi agenţia TASS, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 16:24

Explozie uriaşă la un gazoduct din centrul Rusiei. Trei persoane au murit, iar fluxul spre Ucraina a fost întrerupt
- Captura Twitter

România nu este afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează graniţa dintre Rusia şi Ucraina la Sudja, potrivit datelor Transgaz, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Responsabili locali au indicat pe Telegram că fluxul de gaz prin secţiunea gazoductului Urengoi-Pomarî-Ujgorod a fost întrerupt de la ora 10:50 GMT, notează Agerpres. Potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de TASS, trei persoane au decedat şi una a fost rănită.

Ministerul regional pentru Situaţii de Urgenţă din Ciuvaşia a precizat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de mentenenţă planificate, în apropiere de satul Kalinino, la circa 150 km vest de Kazan. Flacăra produsă de explozie a fost stinsă, a indicat aceeaşi sursă.

Gazoductul, construit în anii 1980, intră în Ucraina prin staţia de măsurare Sudja, în prezent principala rută prin care gazul din Rusia ajunge în Europa. Gazprom a anunţat anterior marţi că se aştepta să pompeze 43 milioane de m3 de gaz spre Europa via Ucraina prin Sudja în următoarele 24 de ore, un volum similar celui din zilele precedente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Explozie uriaşă la un gazoduct din centrul Rusiei. Trei persoane au murit, iar fluxul spre Ucraina a fost întrerupt. România nu este afectată