Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Exporturile de gaze ruseşti prin conducte, în Europa, au scăzut în 2022 la un minim post-sovietic

Exporturile de gaze ruseşti prin conducte către Europa au scăzut la un minim post-sovietic în 2022, deoarece cel mai mare client al lor a redus importurile din cauza conflictului din Ucraina, în timp ce o conductă majoră a fost deteriorată de explozii misterioase, potrivit datelor Gazprom şi calculelor Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 29.12.2022 , 10:12

Exporturile de gaze ruseşti prin conducte, în Europa, au scăzut în 2022 la un minim post-sovietic - Profimedia

Uniunea Europeană, în mod tradiţional cel mai mare consumator de petrol şi gaze din Rusia, a vorbit de ani de zile despre reducerea dependenţei de energia rusă, dar Bruxelles-ul a luat serios acest lucru după ce Kremlinul a trimis trupe în Ucraina, în februarie.

Exporturile directe de gaze ruseşti către Germania, cea mai mare economie a Europei, au fost oprite în septembrie

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că exporturile grupului în afara fostei Uniuni Sovietice vor atinge 100,9 miliarde de metri cubi (bcm) în acest an.

Articolul continuă după reclamă

Această cantitate reprezintă o scădere de peste 45%, de la 185,1 miliarde de metri cubi în 2021, şi include livrările către China prin conducta Power of Siberia, prin care Gazprom a furnizat 10,39 miliarde de metri cubi anul trecut.

Exporturile directe de gaze ruseşti către Germania, cea mai mare economie a Europei, au fost oprite în septembrie, în urma exploziilor de la conductele Nord Stream din Marea Baltică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?
Observator » Ştiri externe » Exporturile de gaze ruseşti prin conducte, în Europa, au scăzut în 2022 la un minim post-sovietic