Antena Meniu Search
x

Familiile echipei naționale de fotbal din Iran ar fi fost ameninţate cu închisoarea, dacă jucătorii nu cântă imnul național sau dacă se alătură oricărui protest

Familiile jucătorilor din echipa naţionale de fotbal a Iranului de la Cupa Mondială au fost amenințate cu închisoare și tortură, dacă jucătorii nu se „comportă potrivit” înainte de meciul de marți cu SUA, a declarat o sursă implicată în securitatea evenimentului, pentru CNN. În urma refuzului jucătorilor iranieni de a cânta imnul național al ţării în meciul de deschidere împotriva Angliei din 21 noiembrie, sursa a spus că jucătorii au fost chemați la o întâlnire cu membrii Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene (IRGC).

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 15:09

Iranul ar fi amenințat cu închisoarea familiile echipei naționale de fotbal dacă jucătorii nu vor cânta imnul național sau dacă se alătură oricărui protest
Iranul ar fi amenințat cu închisoarea familiile echipei naționale de fotbal dacă jucătorii nu vor cânta imnul național sau dacă se alătură oricărui protest - Profimedia Images

Sursa a declarat pentru CNN că li s-a spus că familiile jucătorilor se vor confrunta cu „violență și tortură”, dacă nu vor cânta imnul național sau dacă se vor alătura oricărui protest politic împotriva regimului de la Teheran.

Jucătorii au cântat imnul înaintea celui de-al doilea meci împotriva Țării Galilor vinerea trecută, în care Iranul a câștigat cu 2-0.

Sursa, care monitorizează îndeaproape agențiile de securitate iraniene care operează în Qatar în perioada Cupei Mondiale, a spus că zeci de ofițeri din IRGC au fost recrutați pentru a monitoriza jucătorii iranieni.

Există un număr mare de ofițeri de securitate iranieni în Qatar

Pe acelaşi subiect

„Există un număr mare de ofițeri de securitate iranieni în Qatar care colectează informații și monitorizează jucătorii”, a spus sursa.

Carlos Queiroz, antrenorul portughez al echipei naționale a Iranului, s-a întâlnit separat cu ofițerii IRGC în urma amenințărilor lor la adresa jucătorilor iranieni și a familiilor acestora, a spus sursa.

Queiroz a spus că jucătorii iranieni pot protesta la Cupa Mondială, dar numai în conformitate cu regulamentele FIFA.

Jucătorilor li s-ar fi promis „cadouri și mașini” înainte de meciul din Anglia, dar regimul a trecut la amenințarea jucătorilor și a familiilor acestora, după umilinţa provocată de refuzul echipei de a le cânta imnul național.

„În ultimul joc împotriva Țării Galilor, regimul a trimis peste sute de susținători falşi pentru a crea un fals sentiment de sprijin și favoare în rândul fanilor. Pentru următorul meci împotriva SUA, regimul plănuiește să crească semnificativ numărul de actori la mii”, a spus sursa.

Iranul și SUA se înfruntă marți într-un meci crucial din Grupa B.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Familiile echipei naționale de fotbal din Iran ar fi fost ameninţate cu închisoarea, dacă jucătorii nu cântă imnul național sau dacă se alătură oricărui protest