Antena Meniu Search
x

Video Familiile pasagerilor de la bordul avionului prăbuşit în Indonezia încă speră că cei pe care îi iubesc sunt în viaţă: "Cerem ajutor de la Dumnezeu"

În timp ce cutiile negre ale avionului indonezian prăbușit în mare sunt recuperate de scafandri, familiile și prietenii celor de la bord continuă să se agaţe cu disperare de cea mai mică speranţă că cei pe care îi iubesc sunt în viaţă.

De Cristian Ionescu la 10.01.2021, 18:40
Durere şi speranţă pentru familiile pasagerilor aflaţi în avionul prăbuşit în Indonezia - Profimedia Images

Familiile și prietenii pasagerilor din aeronava Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Marea Java la scurt timp după decolare au vorbit despre incidentul mortal, spunând că încă mai au speranță, în ciuda înregistrărilor de zbor ale avionului, care arată clar dimensiunea tragediei.

O familie nici măcar nu trebuia să se afle în avion

Cinci membri ai familiei lui Yudi Qurdani s-au numărat printre cele 62 de persoane aflate la bordul avionului, conform manifestului zborului, care a pierdut contactul cu turnul de control al traficului aerian la doar patru minute după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta.

Destinația avionului era Pontianak, capitala provinciei Kalimantan de Vest de pe insula Borneo din Indonezia, la aproximativ 740 km (460 mile) distanță.

Toni Ismail, unchiul lui Qurdani, mătușa Rahmawati și vărul Ratih Windania zboară înapoi la Pontianak de la o vacanță de familie în Bandung, în Java, împreună cu fiica lui Ratih, Yumna Fani Syatuzahr, în vârstă de patru ani. Nepotul lui Qurdani, în vârstă de opt ani, Athar Rizki Riawan călătorea și el cu ei, deși părinții săi rămăseseră în Pontianak. Nici măcar nu trebuiau să fie în avion.

Tricoul unui copil, recunoscut de rude la televizor

"Au cumpărat bilete pentru a zbura înapoi la Pontianak (sâmbătă) la 7 dimineața cu NAM Air”, a declarat Qurdani pentru Al Jazeera. Dar cu o seară înainte, compania aeriană ne-a spus că zborul a fost schimbat la 13:30 și că va fi un avion Sriwijaya Air. Au făcut doar ceea ce li s-a spus și s-au dus la aeroport după-amiază"

Duminică, Agenția Națională de Căutare și Salvare din Indonezia (Basarnas) a publicat fotografii cu salvatorii care recuperează resturi și alte obiecte de pe locul unde s-a prăbuşit avionul, inclusiv un tricou roz pentru copii, despre care Qurdani crede că aparține lui Yumna.

"Nu a purtat-o ​​când a plecat, dar mama ei a ambalat-o în valiză. O purta des, așa că am recunoscut-o imediat când am văzut-o la televizor. Suntem 80% siguri că este tricoul ei", a spus el.

Înainte de a urca în avion către Pontianak, mama lui Yumna, Windania, a postat o serie de fotografii pe Instagram cu familia care se plimba prin aeroport, dintre care una cu titlul: "Pa la toată familia mea ... Ne ducem acasă"

Postările au devenit de atunci virale, membrii publicului lăsând mesaje de condoleanță.

"Am văzut la televizor că au găsit cutiile negre și sperăm că vor exista supraviețuitori. Vom continua să sperăm și să cerem ajutor de la Dumnezeu că sunt în viață", a spus bărbatul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Familiile pasagerilor de la bordul avionului prăbuşit în Indonezia încă speră că cei pe care îi iubesc sunt în viaţă: "Cerem ajutor de la Dumnezeu"

Breaking News

"M-am gândit că au venit ruşii". Explozie într-un bloc din Suceava: 40 de persoane, evacuate. Clădirea...

"M-am gândit că au venit ruşii". Explozie într-un bloc din Suceava: 40 de persoane, evacuate. Clădirea arată ca după bombardamente