Antena Meniu Search
x

Video Fără burka în public: Autorităţile elveţiene vor da amenzi de aproape 1.000 de euro. Cum este motivată interdicţia

Autorităţile elveţiene vor amenda cu aproximativ o mie de euro femeile care poartă, în public, burka. Adică vălul integral islamic, care acoperă complet faţa şi corpul. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 08:45

Shutterstock Vezi și

Amendă vor primi şi cei care folosesc orice altă piesă vestimentară care le ascunde în totalitate trăsăturile feţei. Elveţienii au aprobat această interdicţie încă de anul trecut, prin referendum. Singura modificare este că, în proiectul de lege, femeile care poartă burka ar fi primit o amendă de 10 mii de euro.

Totuşi, interdicţia nu se va aplica în avioane, în misiunile diplomatice şi consulare sau în lăcaşurile de cult. De asemenea, acoperirea feţei va fi permisă în cazul unor motive sanitare sau de divertisment. Interzicerea purtării de burka a fost criticată de Naţiunile Unite, care consideră că regula ar putea să le excludă din viaţa publică pe femeile musulmane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Fără burka în public: Autorităţile elveţiene vor da amenzi de aproape 1.000 de euro. Cum este motivată interdicţia