Antena Meniu Search
x

Fată de 15 ani, împușcată mortal de poliție în cabina de probă a unui mall din Los Angeles. Filmul omorului a fost făcut public. VIDEO

Poliția din Los Angeles a postat pe canalul oficial de YouTube videoclipul care confirmă responsabilitatea agenților în uciderea Valentinei Orellana-Peralta, o copilă de 15 ani care se schimba într-o cabină de probă de la un mall. Fata a fost împușcată mortal în timp ce polițiștii încercau să prindă un atacator. Suspectul nu ar fi fost înarmat, dar poliția a deschis focul în mall.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 17:36

Vezi și

Poliţia din North Hollywood, un cartier din Los Angeles, promite să finalizeze ancheta cu privire la uciderea adolescentei într-o cabină de probă. Un glonţ rătăcit, tras de către un poliţist care intervenea la o agresiune în magazin i-a fost fatal. Poliția a publicat un videoclip care reface cronologia evenimentelor.

În filmarea de peste o jumătate de oră sunt prezentate mai multe unghiuri, mai întâi al camerelor de supraveghete din magazin, care surprind comportamentul agresorului, care atacă mai multe femei după ce intră cu bicicleta în clădire. Un lanţ de bicicletaă cu care agresorul şi-a lovit în mai multe rânduri victimele este menţionat și în apelul de urgenţă. Urmează înregistrări ale camerelor de corp ale poliţiştilor.

În aceste imagini apare poliţistul care a tras cu o puşcă de asalt, de trei ori, către agresor, identificat drept Daniel Elena-Lopez, în vârstă de 24 de ani. Individul a fost împușcat mortal.

În alt apel de urgenţă, o clientă menţionează focuri de armă, însă nicio armă nu a fost găsită la faţa locului. Cu câteva secunde mai înainte, poliţişti au gpsit o femeie, cu faţa acoperită de sânge, care a fost agresată de suspect. La câţiva metri distanţă, către capătul raionului, tânărul în vârstă de 24 de ani stătea ameninţător. Adolescenta ucisă a fost găsită câteva minute mai târziu în cabina în care s-a refugiat, în timp ce poliţişti verificau magazinul.

Pe acelaşi subiect

Cum a fost ucisă adolescenta de 15 ani

Potrivit anchetei, ”se pare că victima a fost lovită de un glonţ care a ricoşat şi a străpuns peretele cabinei de probă”, precizează poliţia. Identificată drept Valentina Orellana-Peralta, fata se afla la cumpărături împreună cu mama sa, pentru a sărbători împlinirea vârstei de 15 ani, ”quinceanera”, o ceremonie de trecere la vârsta adultă extrem de importantă în America Latină şi în unele comunităţi hispance din Statele Unite.

Los Angeles Times scrie că minora a murit din cauza rănilor în braţele mamei sale, care se afla alături de ea în momentul împușcăturilor.  Fata a fost împușcată în piept.

Una dintre principalele organizaţii de apărarea drepturilor civice ale americanilor de origine hispanică, Lulac, a criticat dur condiţiile în care au intervenit poliţiştii. ”Este inacceptabil ca poliţişti din Los Angeles să deschidă focul într-un magazin aglomerat, în toiul cumpărăturilor de Crăciun, fără să se ştie cu certitudine dacă suspectul era înarmat”, a denunţat preşedintele Lulac Domingo Garcia.

În afară de ancheta internă a poliţiei, procuratura din California a anunţat că deschide o anchetă independentă. Potrivit USA Today, ofițerul care a tras a fost suspendat. Lângă cadavrul suspectului nu a fost găsită nicio armă de foc, ci doar un lanț de bicicletă cu care ar fi lovit o femeie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fată de 15 ani, împușcată mortal de poliție în cabina de probă a unui mall din Los Angeles. Filmul omorului a fost făcut public. VIDEO