Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului din Spania. Românul s-a întors la fostul loc de muncă înarmat cu 3 pistoale şi multe cartuşe. ”Este foarte periculos”

Un român a ţinut sub teroare, timp de mai multe ore, un oraş din Spania. Supărat că a fost concediat, bărbatul, care lucra ca agent de securitate, şi-a împuşcat fostul şef, doi foşti colegi, dar şi un agent de poliţie. S-a baricadat apoi într-o clădire şi a fost prins abia după o operaţiune demnă de filmele de acţiune. Poliţiştii au găsit asupra lui un adevărat arsenal: trei arme de foc şi mai multe cartuşe.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 20:07

Vezi și

Marin Eugen Sabău locuia în oraşul Tarragona, la sud de Barcelona. Ieri, în jurul prânzului, a intrat în firma în care lucrase ca agent de securitate, până în urmă cu câteva luni. Şi-a luat o cafea de la un automat şi a intrat în vorbă cu mai mulţi foşti colegi. La un moment dat, s-a iscat o ceartă care a degenerat rapid. Românul a scos o armă şi a început să tragă. A împuşcat trei oameni, în piept și în stomac.

Martor: ”Eram aici, în poartă, la biserică, când am auzit un zgomot puternic şi am auzit o femeie cum strigă după ajutor. Am crezut că este o petardă, dar apoi mi-am dat seama că erau focuri de armă”.

Marin Eugen Sabău s-a baricadat într-o casă părăsită, după atac

Românul a ieşit în fugă din clădire, s-a urcat în maşină şi s-a făcut nevăzut. Martorii au alertat rapid poliţia, care a declanţat operatiunea de capturare. 

Pe acelaşi subiect

Au instalat mai multe filtre în oraş, de care Marin Eugen Sabău a reuşit să scape, după ce a împuşcat şi un poliţist. A urmat o cursă nebună prin mica localitate catalană, sub privirile îngrozite ale localnicilor. Forţele spaniole au ridicat şi mai multe elicoptere pentru a reuşi să îl localizeze pe român.

Tania LaTorre, jurnalist: ”A sfârşit într-o casă abandonată. Grupul de elită al poliţiei a încercat să negocieze cu el, dar răspunsul său a fost unul violent”.

Poliţiştii au încercuit ferma abandonată în care românul s-a baricadat şi timp de cinci ore au încercat să îl convingă să se predea. În zadar. Acesta a început să tragă asupra lor, moment în care poliţiştii spanioli au luat decizia să îl neutralizeze.

Josep Maria Estela, poliţist: ”Este o persoană foarte periculoasă şi care a reacţionat foarte violent”.

Românul și-a amenințat colegii că se va răzbuna

Românul şi-a premeditat faptele. Zilele trecute le-a trimis mai multe emailuri foştilor colegi în care ameniţa că se va răzbuna. Mesajele erau însoţite de o poză cu el, cu două arme în mână. Pe masă avea etalat un adevărat arsenal, mai multe încărcătoare pentru de armă semiautomată, gloanţe, o macetă şi un cuţit. Se antrena des la un poligon de tir, dar angajaţii de acolo spun că nu a avut probleme cu el.

Javier Fau, reprezentat poligon de tir: ”Nu îl cunoşteam ca fiind o persoană agresivă. Nu ştiu să fi avut un conflict cu cineva, vreodată”.

Victimele românului, trei bărbaţi şi o femeie, sunt în stare gravă. La spitalul din Barcelona a ajuns şi atacatorul Marin Eugen Sabău. Rănile nu îi pun însă viaţa în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului din Spania. Românul s-a întors la fostul loc de muncă înarmat cu 3 pistoale şi multe cartuşe. ”Este foarte periculos”