Antena Meniu Search
x
LIVE

Prima femeie condamnată la moarte în Statele Unite, în ultimii 70 de ani, va fi executată pe 8 decembrie

A îngrozit planeta cu o crimă odioasă, iar acum va fi prima femeie executată în Statele Unite din ultimii 70 de ani. A ucis cu sânge rece o femeie însărcinată, pentru a-i răpi bebeluşul. Fetiţa a supravieţuit şi are acum 16 ani. Cea care i-a ucis mama mai are doar șapte săptămâni de viaţă. A fost condamnată la moarte şi va fi executată pe 8 decembrie prin injecţie letală. 

De Redactia Observator la 19.10.2020, 17:05
Vezi și
  • Femeia a ucis o tânără însărcinată și i-a furat bebelușul.

Era 16 decembrie 2004, când Lisa Montgomery a mers acasă la Bobbie Jo Stinnentt, pe atunci însărcinată în opt luni. Cele două femei s-au cunoscut pe un forum de discuții despre câini. Lisa a minţit-o pe Bobbie că este însărcinată la rândul ei şi aşa au devenit prietene. 

În ziua crimei, Montgomery a intrat în casă şi a atacat-o pe tânăra însărcinată cu o brutalitate de nedescris. Apoi, i-a furat copilul. 

Matt Withworth, procuror: Este o crimă atât de josnică, şocantă, premeditată. 

În urma ei, Lisa Montgomery a lăsat o scenă greu de descris în cuvinte. Chiar mama victimei a descoperit totul. 

Becky Harper, mama victimei: A fost o soţie, fiică şi soră dulce şi iubitoare şi ar fi fost o mamă minunată.

Criminala a luat bebeluşul şi l-a dus la ea acasă. Le-a spus soţului şi copiilor că abia a născut, după ce mai bine de cinci luni i-a minţit şi pe ei că este însărcinată. 

La nici 24 de ore însă, adevărul avea să iasă la iveală. Poliţia i-a dat de urmă după ce a descoperit schimbul de emailuri dintre ea şi victimă. Montgomery şi-a recunoscut crima, dar chiar şi aşa nu a scăpat de pedeapsa capitală. 

Matt Withworth, procuror: Nu există nicio îndoială că Lisa Montgomery a ucis-o pe Bobby Jo Stinnett, deci cred că pedeapsa este justificată. 

Fetiţa lui Bobby Jo este acum adolescentă. Tatăl ei a botezat-o Victoria. Pe 16 decembrie, la opt zile după ce ucigaşa mamei sale va fi pedepsită cu moartea, ea va împlini 16 ani. 

Ben Espey, șerif: Victoria Jo este foarte frumoasă, seamănă foarte mult cu mama ei. 

Lisa Montgomery este prima femeie care va fi executată în Statele Unite în ultimii aproape 70 de ani. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Prima femeie condamnată la moarte în Statele Unite, în ultimii 70 de ani, va fi executată pe 8 decembrie