Antena Meniu Search
x

Femeile din Arabia Saudită vor avea dreptul să obțină permis de conducere

Regele Salman al Arabiei Saudite va rămâne în istorie ca fiind monarhul care le-a permis femeilor să conducă maşini!

Vezi și

Regele Salman al Arabiei Saudite va rămâne în istorie ca fiind monarhul care le-a permis femeilor să conducă maşini! Există, totuşi, o mică problemă. Doamnele mai au de aşteptat un an, până să se urce la volan.

În decretul publicat aseară, Regele Salman a dat ordin pentru eliberarea de permise, în egală măsură pentru bărbaţi şi femei. Prevederile noii legi vor fi prezentate, oficial, în decursul a 30 de zile, dar măsura va intra în vigoare abia în luna iunie a anului viitor. 

Interdicţia impusă femeilor de a conduce autovehicule a fost, în trecut, aspru criticată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului. Aşa că vestea a fost primită cu bucurie în toată lumea. 

Pe lângă interdicţia de a avea permis de conducere, femeile din Arabia Saudită sunt supuse tutelei unui bărbat din familia lor pentru studii sau chiar călătorii. Arabia Saudită era singura ţară din lume care le interzicea să conducă autovehicule. Decizia regelui Salman vine după ce femeile au primit autorizaţia să sărbătorească ziua naţională pe un stadion, o premieră pentru această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Femeile din Arabia Saudită vor avea dreptul să obțină permis de conducere