Antena Meniu Search
x

Femeile însărcinate din Coreea de Nord, bolnave de Covid, sunt închise în depozite. Numărul celor cu "febră" a ajuns la 3 milioane

Gravidele nord-coreene, bolnave de Covid, sunt forțate să se izoleze fără tratament adecvat, în unități improvizate, ceea ce a dus la creșterea numărului de copii morți la naștere, porivit The Insider.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 17:38

Femeile însărcinate din Coreea de Nord, bolnave de Covid, sunt închise în depozite. Numărul celor cu "febră" a ajuns la 3 milioane
Femeile însărcinate din Coreea de Nord, bolnave de Covid, sunt închise în depozite. Numărul celor cu "febră" a ajuns la 3 milioane - Profimedia Images

În provincia Pyongan de Sud, viitoarele mame primesc doar două analgezice pe zi, același medicament administrat tuturor pacienților cu COVID din Coreea de Nord, susțin două surse locale. 

Autoritățile nord-coreene au plasat gravidele cu Covid în ferme, depozite, fabrici și hoteluri în grabă transformate în centre de carantină. Una dintre surse, din orașul Anju, susține că cunoaște două femei care au născut copii morți într-un hotel în care au fost izolate 200 de persoane. Doar una din ele a fost asistată de un medic.

Numărul persoanelor cu ''febră'' a ajuns la circa 3 milioane

Autorităţile din Coreea de Nord au raportat marţi un număr total de circa 3 milioane de persoane cu "febră", confirmând răspândirea în continuare a ceea ce se crede că ar fi infecţii cu coronavirus care nu au fost însă identificate din cauza lipsei capacităţii de testare, scrie Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Cea mai recentă cifră vine după ce autorităţile au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore până luni seara, potrivit relatărilor mass-media de stat care citează autorităţile pentru prevenirea epidemiei.

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, de aceea raportează în schimb cazuri de "febră". Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu coronavirus, la 12 mai.

Până în prezent, 68 de persoane au murit şi 2,5 milioane de persoane s-ar fi vindecat, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Femeile însărcinate din Coreea de Nord, bolnave de Covid, sunt închise în depozite. Numărul celor cu "febră" a ajuns la 3 milioane