Antena Meniu Search
x

Video Femeile şi copiii din Ucraina, care au fugit departe de bătăile puştilor, nu şi-au lăsat în urmă animalele de companie

Suferind de foame şi de frig, femeile şi copiii din Ucraina, care trec Vama Siret, pot respira în sfârşit uşuraţi după zile de fugă. Mulţi se consideră pribegi, însă ajutorul pe care îl primesc de la voluntarii români contează enorm. Chiar şi animalele de companie au parte de hrană şi căldură. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 09:03

Vezi și

Tânăra mamă şi-a luat în braţe bebeluşul şi a fugit departe de bătăile puştilor. E fericită că a ajuns într-un loc sigur, după ce a îndurat multe ore de frig pentru a trece graniţa. Şi ca ea sunt mii de ucrainieni, marea majoritate femei.

Voluntar: Dacă vă uitaţi, peste tot sunt copii. Nicăieri nu...Peste tot vedeţi copii, pur şi simplu. 

Chiar dacă are doar 18 ani, tânărul a sărit în ajutorul refugiaţilor. Ca el sunt zeci de alţi voluntari.

Voluntar: Suntem de la Iaşi. Este foarte frig. E aglomeraţie, lumea e speriată. Încercăm să ajutăm cum putem.

Pe acelaşi subiect

Tânăra are 21 de ani şi a venit împreună cu 40 de colegi pentru a ajuta cu tot ce e necesar.

Sauciuc Ilie, președintele Uniunii Ucrainenilor din România - filiala Suceava: Toți şi-au au dat mâna, ucraineni, poloni, celelalte minorităţi, românii. Cu toţii am aratat solidaritate.

''Mama nu a vrut să vină, vrea să trăiască în Kiev și eu vreau să trăiesc în Kiev.'' 

Nici animalele de companie nu au fost lăsate în urmă

Grigoraș Silviu, român stabilit in Ucraina: În dimineaţa asta au sosit două trenuri din Kiev şi trenurile vin, nu au lumină, oamenii vin pe întuneric cu trenul.

Bărbatul e român, însă, din 2004 s-a stabilit în Ucraina. Nu v-a rămâne în România, ci va pleca spre Occident. În Occident vor ajunge şi animăluţele de companie care au fost lăsate de proprietari în grija unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Roxana Ciornei, reprezentant asociație protecția animalelor Suceava: Vreo 11 pisici avem, 9 căţei, din păcate...Nu au putut să le ia pentru că nu li s-a permis.

Femeia şi colegii ei ajută necontenit încă din prima zi.

Roxana Ciornei, reprezentant asociație protecția animalelor Suceava: Au venit pisicuțele astea, 20 de pisicuţe, săracele. Sunt înghețate de frig.   

În ultimele 12 ore, doar prin Vama Siret, au intrat in țară 4.800 persoane, din care peste 3.800 cetățeni ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Femeile şi copiii din Ucraina, care au fugit departe de bătăile puştilor, nu şi-au lăsat în urmă animalele de companie