Antena Meniu Search
x

Video Marile companii refuză să mai facă afaceri în Rusia. Guvernul pregăteşte o lege care să împiedice investitorii străini să-şi scoată activele din ţară

Nu doar statele şi instituţiile internaţionale aplică sancţiuni Rusiei. Mai multe companii private, printre care Ford, Apple, Nike sau Adidas au anunţat că încetează afacerile, livrările sau sponsorizările în ţara condusă de Vladimir Putin. Deja, toate aceste măsuri încep să se resimtă în Rusia. Guvernul pregăteşte chiar o lege care să împiedice investitorii străini să-şi scoată activele din ţară. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 08:42

Vezi și

Marile companii se retrag rând pe rând din ţara condusă de Putin. După Audi, şi Ford a anunţat că renunţă la afacerile din Rusia. Compania, care deţine 50 la sută dintr-un joint-venture cu firma locală Sellers va înceta producţia în Federaţia Rusă. În plus, a anunţat că va dona 100 de mii de dolari fondului de ajutor pentru Ucraina. 

O altă lovitură vine de la Apple. Compania nu îşi va mai vinde produsele prin Apple Store, în Rusia. Nici aplicaţia Apple Maps nu va mai funcţiona în această ţară. Boicoturi vin şi de la Nike şi Adidas. Nike a suspendat vânzările prin aplicaţie în Rusia. Iar Adidas şi-a retras sponsorizarea acordată Federaţiei Ruse de Fotbal. 

Cetăţenii Rusiei încep să resimtă efectele economice ale războiului

Seria de sancţiuni, atât din partea statelor, cât şi a companiilor, este resimţită deja în Rusia, de micii oamenii de afaceri. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Vyaselov, antreprenor: Îmi țin toți banii în valută și am o atitudine sceptică față de Sberbank, VTB și băncile de stat. Nu pot spune că am fost pregătit pentru asta, am fost pregătit în măsura în care a fost posibil ca cetățean rus.

Şi artiştii încep să simtă criza. 

Nikita, dansator: Afacerea mea a avut de suferit. La început din cauza coronavirusului. Acum din cauza acestor sancțiuni și a interzicerii vizelor, limitând practic toate zborurile.

Panica investitorilor străini din Rusia pune în alertă guvernul acestei ţări. Premierul a anunţat că pregăteşte o lege prin care investitorii să fie opriţi să-şi scoată activele din ţară. Rubla s-a devalorizat cu 30 la sută faţă de dolar, de la începutul invaziei în Ucraina. Banca Centrală a mărit dobânda cheie de la 9,5 la 20 la sută în încercarea de a preveni impactul asupra băncilor comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Marile companii refuză să mai facă afaceri în Rusia. Guvernul pregăteşte o lege care să împiedice investitorii străini să-şi scoată activele din ţară