Antena Meniu Search
x

Video Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd în toată Europa, zeci de persoane fiind rănite

A fost weekendul fenomenelor extreme în Europa. Sunt zeci de răniţi în Belgia, după ce o mini-tornadă a măturat o localitate din sudul ţării, iar în Franţa, meteorologii spun că ziua de ieri a fost cea mai întunecată din an, după ce norii au acoperit cerul. Tot aici, în 24 de ore au fost înregistrate 44.000 de trăsnete. 

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 21:24

Vezi și
  • Belgia, Franţa, Germania şi Ucraina sunt printre ţările lovite de fenomene meteo extreme, în ultimele zile.

În Belgia, fenomenele extreme au pus stăpânire pe aproape toată ţara. Cel mai rău a fost în sudul ţării, unde ceea ce meteorologii au numit o mini-tornadă, a făcut prăpăd. Vârtejul a smuls acoperişuri şi a ras etajele mai înalte ale clădirilor. Aproape o sută de case au fost avariate. Dintre cei aproape 30 de răniţi, cei mai mulţi se aflau pe terasa unei cafenele în momentul în care a lovit urgia.  

În Franţa, ieri a fost cea mai întunecată zi de până acum. Nori grei de furtună au acoperit cerul. Vijelia a venit însoţită de ploi torenţiale şi vânt puternic. La Reims, situat la 140 de kilometri de Paris, o tornadă a pus la pământ o pădure întreagă, iar lângă graniţa cu Elveţia, din cer au căzut bucăţi de grindină mai mari decât o minge de tenis. Meteorologii francezi au anunţat că, în 24 de ore, au numărat peste 44.000 de trăsnete.

Vestul Germaniei, lovit de o furtună violentă

După două zile de caniculă, o superfurtună a lovit şi vestul Germaniei. Şi aici, vijelia a venit cu ploi torenţiale, grindină şi vânt care, la rafală, a depăşit pe alocuri 90 de kilometri pe oră. 

Mai aproape de noi, în largul coastelor Odessei, o uriaşă trombă marină s-a format deasupra Mării Negre. Vârtejul de apă a fost filmat de marinarii de pe navele aflate în larg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd în toată Europa, zeci de persoane fiind rănite