Antena Meniu Search
x

Video Fenomenele meteo extreme au pus stăpânire pe mai multe zone din întreaga lume

Planeta se confruntă cu fenomene meteo extreme: inundaţii, furtuni şi căldură sufocantă. Europa se împarte între caniculă în Sud şi în Est şi inundaţii în Vest şi în zonele de centru. În Statele Unite, incendiile de vegetaţie fac prăpăd pe Coasta de Vest. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.

de Redactia Observator

la 13.07.2021, 21:53

Vezi și
  • 43 de oameni au murit la graniţa Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, din cauza căldurii sufocante.

90 de minute de ploaie torenţială au transformat străzile din Londra în adevărate fluvii. Zeci de şoferi şi-au lăsat maşinile în mijlocul puhoaielor şi şi-au încercat norocul înot. Apa a ajuns şi în staţiile de metrou, în birouri, spaţii comerciale şi locuinţe. Pe Brian May, chitaristul Queen, l-a lăsat fără amintiri preţioase.

Brian May, chitarist Queen: Aşa arată parterul casei mele. E plin de apă neagră de la canalizare şi nămol. Toate albumele mele foto erau pe podea, în subsol.

Elveţia a trecut prin una dintre scele mai puternice furtuni din istorie. În Zurich, zeci de copaci şi stâlpi electrici au fost puşi la pământ în câteva minute.

În Bavaria, furia apelor aproape a distrus un pod vechi de 250 de ani. Iar oraşul Koln stă sub ameninţarea apelor. Râul Rin ar putea ieşi din matcă în orice moment. 

Pe acelaşi subiect

43 de persoane au murit la graniţa Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, din cauza căldurii sufocante

Ploile ar fi o binecuvântare pentru spanioli, care se confruntă cu temperaturi extreme. Canicula face ravagii în estul ţării. Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie pentru cei care vor să călătorească în Spania. 

Grecia, destinaţie vizitată anual de un milion şi jumătate de români, trece prin foc din cauza incendiilor de vegetaţie. În Salonic, un hotel a fost evacuat. Flăcările au ajuns până în pădurea de la marginea oraşului. Trei avioane, două elicoptere şi 21 de autospeciale s-au luptat cu focul.  

Canicula va lovi în următoarele zile şi Ungaria şi Serbia, iar valul de căldură se va resimţi şi în cinci judeţe din vestul României, unde sunt aşteptate 39 de grade.

În Moscova, localnicii au căutat şi ei umbra şi răcoarea în parcuri. Vor fi peste 30 de grade Celsius până la finalul săptămânii: "Este foarte cald. Vreau să înot, dar nu aici. Vreau să înot într-un lac, să mă arunc în el. Aşa ne salvăm. Este foarte cald".

Incendiile au pârjolit mii de hectare de vegetaţie în California, Oregon, Nevada şi Arizona. Sute de oameni au fost evacuaţi. În ultima săptămână, Poliţia de Frontieră a constatat 43 de decese la graniţa cu Mexicul, toate provocate de căldură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Fenomenele meteo extreme au pus stăpânire pe mai multe zone din întreaga lume