Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vijelii, ploi torenţiale și grindină. Cod galben în jumătate de țară, apoi revine canicula

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vreme extremă. Primul vizează ploi, vijelii şi grindină, în timp ce al doilea anunţă val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.07.2021, 10:36

Astfel, în intervalul 12 iulie, ora 11:00 – 12 iulie, ora 23:00, meteorologii anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.

Potrivit avertizării meteo ANM, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în Crișana, Maramureș și Transilvania.

meteoromania.ro

Trei zile de caniculă în Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 12, 13 și 14 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

meteoromania.ro

În intervalul menționatvalul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării. În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34...36 de grade, apoi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Prognoza pentru București: Vreme călduroasă și disconfort termic, de luni până miercuri

Astfel, luni, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei, când pentru scurt timp vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade. Marți și miercuri, disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă nu va mai coborî sub 20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vijelii, ploi torenţiale și grindină. Cod galben în jumătate de țară, apoi revine canicula