Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festival impotriva cancerului

O romanca din Statele Unite a declarat razboi cancerului care i-a rapus mama in urma cu doi ani. Gaby Polanco a organizat in orașul sau, din statul Maryland, un festival care a reunit traditiile culturale ale locuitorilor din zona

de Redactia Observator

la 10.06.2013 , 10:50

Gaby Polanco, o romanca din Hagerstown, se lupta cu cancerul sarbatorind, in acelasi timp, diversitatea culturala a Americii. Festivalul organizat de ea prezinta tradiții, nu doar ale romanilor, ci ale tuturor locuitorilor din trei state vecine: Maryland, Pennsylvania și West Virginia. “Acum doi ani, din pacate, am pierdut-o pe mama. Ea a pierdut batalia cu cancerul”, a spus femeia.

Din cele 18 tari prezente, Romania a iesit in evidenta. Compatrioti stabiliti de zece ani in oras spun ca este pentru prima data cand vad tara noastra inclusa intr-un asemenea festival. Dansurile tradiționale au fost principala atractie. Copiii americani au dansat pe ritmuri hip-hop, guatemalezii au prezentat dansul Soarelui, iar romanii au tropait de le-a ieșit sufletul. Dansul romanesc, primit cu aplauze, a avut admiratori de toate varstele.

Invitata speciala a festivalului multi-cultural a fost Tania Stutman, o pacienta suferind de aceeasi forma de cancer si președinta unei fundatii care cauta un tratament pentru aceasta boala. Tania a locuit in Romania 11 ani, pana in 1965 si nu a uitat limba romana.

Vezi și

Gaby Polanco este casatorita cu un american originar din Guatemala. Așa a invațat ca tradițiile si cultura diferitelor țari sunt, de fapt, foarte apropiate, experiența care i-a si dat ideea unui festival multicultural.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Festival impotriva cancerului