Antena Meniu Search
x

Festivalul gustului la Paris

Deși arta culinară franceză este renumită în întreaga lume, Parisul nu avea până acum un festival al gustului

Vezi și

Deși arta culinară franceză este renumită în întreaga lume, Parisul nu avea până acum un festival al gustului

Primul festival al gustului din Paris reuneşte nu mai puţin de 14 "chefi" distinşi cu stele ale Ghidului Michelin, cele mai înalte decoraţii ale gastronomiei. Pe lângă aceste vedete, la festival mai iau parte zeci de mici producători şi bucătari tradiţionali, cu oferte dintre cele mai gustoase. Toate acestea într-un moment in care moda artei culinare este în plin avânt.

Biletele de intrare nu sunt foarte ieftine: între 30 şi 50 de euro, dar, şi aşa, vizitatorii au ocazia să savureze bunătăţi de care, în mod normal, doar bogătaşii se pot bucura.

Şi fiindcă mâncărurile fine trebuie însoţite şi de băuturi pe măsură, de la festival nu lipsesc licorile tari cu parfum irezistibil. sunt spre final nişte cadre unde toarnă şi le miroase dar numai la sfârşit beau

Oricât ar părea de ciudat, "Festivalul Gustului" nu s-a născut la Paris, ci la Londra, unde, ca peste tot în lume, arta bucătăriei franceze este la mare preţ. Iniţiatorul său deţine trei restaurante onorate, toate, cu distincţia supremă, trei stele în ghidul Michelin. El a transplantat acum festivalul la Paris unde, probabil, va intra în tradiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Festivalul gustului la Paris