Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul accidentului dezastruos de pe Dunăre. Nava de croazieră şi-a continuat drumul după impact. Anchetatorii au reţinut deja o ambarcaţiune

Accident cumplit pe Dunăre, lângă Budapesta. Doi oameni au murit şi alţi cinci sunt daţi dispăruţi în apele fluviului după ce barca în care se aflau s-a ciocnit de o navă de croazieră şi s-a scufundat. Ambarcaţiunea de mari dimensiuni şi-a continuat drumul după impact, iar poliţiştii au reţinut deja o navă suspectă. 90 de oameni cu drone şi zeci de bărci au caută în continuare naufragiaţii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.05.2024 , 19:21

Tragedia a avut loc azi-noapte, la 50 de kilometri nord de Budapesta, în dreptul localităţii Veroce. Localnicii au găsit un bărbat rănit la cap şi au sunat după ajutor. 

Soma Csécsi, purtător de cuvânt al Poliţiei Budapesta: Poliţia a mers la faţa locului, l-a găsit pe bărbat şi l-a interogat. Din informaţiile preliminare, este posibil să fie victima unui accident naval. 

O singură persoană a reuşit să ajungă la mal după accidentul teribil de pe Dunăre

Vezi și

Bărbatul se afla la bordul unei bărci cu motor, care circula pe sensul dinspre Slovacia spre România, alături de alte şapte persoane. A fost singurul care a supravieţuit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a ciocnit de o navă de croazieră care venea din sens opus. Ceilalţi pasageri au fost înghiţiţi de ape. Echipele de salvare au început imediat misiunea de căutare, la care participă 90 de oameni cu 12 bărci şi 3 drone.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: La Veroce, localitatea unde a avut loc accidentul, Dunărea face un cot şi se îngustează. Fluviul formează o curbă strânsă şi are o lăţime de aproape 500 de metri. Două cadavre au fost găsite la câteva ore după ce au început căutările. Un bărbat chiar lângă Veroce, iar o femeie, la 25 de kilometri distanţă, înspre Budapesta.

Tot lângă Capitala Ungariei a fost găsită şi epava scufundată. 

Nava de croazieră şi-a continuat drumul după impact

În căutarea vinovaţilor, anchetatorii au oprit o navă de croazieră, la 80 de kilometri distanţă de locul accidentului, lângă Komarom. Ambarcaţiunea are 110 metri lungime şi a ridicat suspiciuni pentru că avea carena avariată.

Tragedia de pe Dunăre s-a produs la cinci ani de la cel mai mare accident de navigaţie înregistrat în Ungaria în ultima jumătate de secol. În mai 2019, 25 de turişti sud-coreeni şi doi maghiari, membri ai echipajului, şi-au pierdut viaţa după ce două nave s-au ciocnit în Budapesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Filmul accidentului dezastruos de pe Dunăre. Nava de croazieră şi-a continuat drumul după impact. Anchetatorii au reţinut deja o ambarcaţiune