Antena Meniu Search
x

Accident grav pe Dunăre. Doi morţi şi cinci dispăruţi, după ce o barcă cu motor s-a ciocnit cu o navă de croazieră în apropiere de Budapesta

Doi oameni au murit și cinci sunt dispăruți în urma unui accident produs pe Dunăre, în apropiere de Budapesta. Se pare că în accident au fost implicate o barcă cu motor și o navă de croazieră. Autoritățile au declanșat o operațiune de căutare.

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 14:52

Accident grav pe Dunăre. Doi morţi şi cinci dispăruţi, după ce o barcă cu motor s-a ciocnit cu o navă de croazieră în apropiere de Budapesta
Accident grav pe Dunăre. Doi morţi şi cinci dispăruţi, după ce o barcă cu motor s-a ciocnit cu o navă de croazieră în apropiere de Budapesta

Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după o presupusă coliziune care a implicat o barcă cu motor și o navă de croazieră, potrivit Reuters.

Accidentul a avut loc sâmbătă seara, pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, a anunțat poliția duminică, scrie Mediafax.

Un bărbat a fost găsit pe malul Dunării cu răni la cap

Articolul continuă după reclamă

Cadavrele unui bărbat adult şi ale unei femei au fost găsite la nord de capitală, iar autorităţile încă le căutau pe cele cinci persoane dispărute.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ABC, poliţia ungară a primit un raport sâmbătă noaptea târziu conform căruia un bărbat a fost găsit sângerând de la cap pe malul Dunării, lângă oraşul Veroce, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Budapesta.

În apropiere au fost descoperite ulterior cadavrele unui bărbat şi ale unei femei, scrie news.ro.

La câteva ore după ce poliţiştii au început căutarea, au descoperit în apă o barcă avariată, pe care au remorcat-o până la mal.

Ei caută cinci adulţi - trei bărbaţi şi două femei - despre care cred că se aflau pe barcă.

Poliţia a spus că a stabilit că o barcă de croazieră fluvială se afla în zonă în momentul accidentului. Ei au oprit o ambarcaţiune de croazieră cu coca avariată în apropierea oraşului Komarom, la mai mult de 80 de kilometri în amonte.

Accidentul mortal are loc la cinci ani după ce cel puţin 27 de persoane au murit la Budapesta, când o ambarcaţiune de croazieră fluvială a intrat în coliziune cu o navă turistică mai mică, scufundând-o în câteva secunde.

Barca turistică Hableany, care transporta 35 de persoane care erau în mare parte turişti sud-coreeni, a fost depăşită din spate de barca de croazieră mult mai mare, Viking Sigyn, sub Podul Margit din Budapesta, în mai 2019.

Căpitanul ucrainean Viking Sigyn a fost găsit anul trecut vinovat de neglijenţă care a dus la o catastrofă în masă fatală şi condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. El a contestat decizia.

Poliţia a anunţat duminică că a demarat urmărirea penală împotriva unui făptuitor necunoscut, fiind bănuit că a pus în pericol transportul pe apă şi a provocat moartea mai multor persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Accident grav pe Dunăre. Doi morţi şi cinci dispăruţi, după ce o barcă cu motor s-a ciocnit cu o navă de croazieră în apropiere de Budapesta