Antena Meniu Search
x

Filmul atacului care i-a șocat pe britanici. Bărbatul care a ucis 5 oameni s-a plâns că este ”virgin și urât” și aprecia mișcarea ”incel”

Cinci oameni au fost ucişi în urma unui atac armat care a şocat Marea Britanie. Un individ şi-a împuşcat mortal membrii familiei şi apoi şi-a continuat masacrul în stradă. 

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 14:46

Individul a tras mai multe focuri de arma asupra trecătorilor, apoi s-a sinucis. Ucigaşul este un britanic în vârstă de 23 de ani, identificat drept Jake Davison. Poliţia britanică a exclus varianta unui atac terorist iar presa din Regatul Unit scrie că este cel mai grav atac armat din ultimul deceniu. Ultimul atac armat în masă din Marea Britanie a avut loc în 2010, când un șofer de taxi, Derrick Bird, a ucis 12 persoane în Cumbria.

Filmul atacului, soldat cu moartea a 5 oameni

Atacul s-a produs joi seară în jurul orei 18:00 şi este anchetat de poliţie drept un incident domestic. ”A dat cu piciorul în ușa unei case și a început să tragă la întâmplare. A fugit din casă continuând să trăgă cu arma asupra câtorva persoane aflate în stradă” a povestit un martor pentru BBC. Printre victimele sale se află si o fetiță de cinci ani. 

Potrivit unor clipuri publicate pe Youtube, atacatorul de 23 de ani avea fantezii că este ”Terminator” și se plângea că este ”un virgin urât și gras”. Totodată și-a descris afinitatea față de mișcarea incel ( n.r involuntary celibacy/ celibat involuntar), o subcultură online care se referă la barbații respinși de femei din punct de vedere sexual și care devin misogini. Mișcarea a fost legată de o serie de atacuri armate în masă în SUA și Canada, relatează Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

Jake era ucenic de operator de macara și era pasionat de culturism. Nu avea prietenă și părea să fie obsedat că nu era considerat atrăgător. Joi seară a plecat din locuința sa din Plymouth și a intrat într-o altă casă, despre care se crede că este a familiei sale și care se află pe aceeași stradă, unde a deschis focul. Apoi a intrat într-un parc din cartier unde  a tras asupra unor persoane care-și plimbau câinii.  În total o fetiță de cinci ani, 2 bărbați și 2 femei au fost uciși iar mai multe persoane au fost rănite. 

Deputatul local Luke Pollard a numit atacul „devastator” și a vorbit despre „probabil cea mai întunecată zi din istoria Plymouth de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial”, când Luftwaffe a bombardat orașul și docurile sale celebre. 

Atacatorul din Marea Britanie se identifica cu mișcarea incel

Nu se știe dacă Jake era cunoscut autorităților înainte de atac. Pentru moment, poliția nu au explicat de unde avea arma. Daily Mail l-a identificat ca fiind un YouTuber activ. A postat videoclipuri despre cum muncea, iar cel mai recent, a publicat discursuri de zece minute în care se lamenta că viața este nedreaptă, că omenirea este pe punctul de dispariție și că este considerat respingător de sexul opus.

De asemenea, a distribuit clipuri din jocuri video violente și în urmă cu doar două zile a „apreciat” videoclipurile cu o pușcă semiautomată M1 Garand. Într-unul din clipuri apare în dormitorul său spunând: „Câteodată îmi place să cred că sunt Terminator sau ceva de genul asta. Continuă să încerce să-și îndeplinească misiunea chiar dacă a ajuns la o eroare de sistem totală.”

Acum două săptămâni, tânărul de 23 de ani a vorbit despre mișcarea „incel”, de care au fost legate atacuri în masă din SUA și Canada. Cel mai cunoscut a fost Elliot Rodger, care a ucis șase persoane în California în mai 2014, înainte de a se sinucide. În Canada, în 2018, Alek Minassian, care s-a identificat și el cu această mișcare, a intrat cu o dubă în mulțime, ucigând 10 persoane.  

Jake Davison spune în repetate rânduri în videoclipurile sale că este respingător pentru femei, supraponderal și la fel este și toată familia sa. De asemenea, el vorbește despre ”black pill” un termen folosit de cei care cred ca nu sunt demni de dragoste și care sunt convinși că încercările de a forma relații de durată cu femei sunt destinate eșecului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului care i-a șocat pe britanici. Bărbatul care a ucis 5 oameni s-a plâns că este ”virgin și urât” și aprecia mișcarea ”incel”