Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul atacului cu 3 morți din Germania. Momente tulburătoare la concertul din Solingen, după ce atacatorul a fugit

Teroare la concert. Trei oameni au murit şi opt au fost răniţi, într-un atac cu armă albă, într-un oraş din Germania, în timpul unui festival. Agresorul este căutat de mii de poliţişti, la aproape 24 de ore după comiterea crimelor. 

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 21:00

10.000 de oameni se delectau cu spectacole în centrul oraşului Solingen, când un bărbat a început să lovească în stânga şi în dreapta cu un cuţit. 

O femeie şi doi bărbaţi au murit pe loc. Organizatorii i-au cerut, însă, DJ-ului să nu oprească muzica până când autorităţile nu au fost pregătite să evacueze publicul în siguranţă.

În câteva minute, zona atacul din Germania a fost închisă. Străzile s-au umplut de ambulanţe şi de poliţişti

Vezi și

Agresorul dispăruse şi nimeni nu a apucat să îl vadă bine, pentru a-l descrie anchetatorilor. 

Pe acelaşi subiect

Medicii le-au acordat răniţilor primul ajutor chiar pe stradă, în timp ce legiştii acoperiseră cu cearceafuri albe trupurile morţilor. O imagine care i-a lăsat fără cuvinte şi pe oficiali. 

La lumina zilei, poliţiştii au început căutarea asasinului cu trupe speciale, elicoptere şi câini de urmă. Arma crimelor a fost găsită la două sute de metri distanţă de locul atacului. Un adolescent de 15 ani care a fost văzut că vorbea cu agresorul a fost arestat. Anchetatorii au făcut public porteretul-robot al agresorului, dar mai mult au stârnit semne de întrebare. 

Au precizat că cel umărit are între 20 şi 30 de ani şi şi aspect sudic. "Din sudul Germaniei? Din sudul Americii de Sud?" "Este bronzat?" s-au întrebat nemţii pe reţelele de socializare. 

Premierul Olaf Scholz a promis că agresorul va fi prins: "Nu putem accepta așa ceva"

"Legea şi ordinea trebuie puse în aplicare, agresorul trebuie pedepsit sever. Nu putem accepta așa ceva în societatea noastră și nu trebuie să ne împăcăm niciodată cu asta!", a declarat cancelarul Olaf Scholz.

În urma atacului, festivalului a fost anulat. Două oraşe din apropiere, care aveau şi ele programate evenimente, au renunţat la planuri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Filmul atacului cu 3 morți din Germania. Momente tulburătoare la concertul din Solingen, după ce atacatorul a fugit