Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trei morți și cinci răniți într-un atac cu cuțitul la un festival în Solingen, Germania. Un bărbat a înjunghiat oamenii la întâmplare

Carnagiu, seara trecută, în Germania. Cel puţin trei persoane au murit şi alte cinci au fost grav rănite, după ce au fost înjunghiate în timpul unui festival organizat în oraşul Solingen. Atacatorul a fugit imediat şi este de negăsit. Autorităţile au clasificat atacul drept unul terorist. 

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 07:30

Vă rugăm să vă păstraţi calmul, şi fiţi cu ochii în patru. Atacatorul este încă în libertate!

A fost o seară de coşmar pentru locuitorii din Solingen. Mii de oameni se aflau la un festival, într-o piaţă aglomerată din centru, pentru a sărbători 650 de ani de la atestarea oraşului. În jurul orei 21:45, din senin, un bărbat a scos un cuţit şi a început să semene teroare.

La întâmplare, oamenii au fost atacaţi cu arma albă.

Vezi și

Atac cu cuţitul în Germania: 3 oameni ucişi, 5 răniţi grav

Primele trei persoane au fost o pradă uşoară pentru atacator. Au căzut ca secerate, şi, în ciuda eforturilor medicilor, acestea au fost declarate decedate. Din păcate, individul nu s-a oprit acolo. A mers mai departe prin mulţime şi a înjunghiat alţi cinci oameni. Trei dintre aceştia sunt în stare critică. Poliţiştii au închis imediat circulaţia în zona, şi toţi locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în case. Se crede că cei mai mulţi dintre răniţi au fost atacaţi direct în faţa scenei, a raportat cotidianul Bild, adăugând că bărbatul părea să ţintească gâtul victimelor sale. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că serviciile de urgenţă au primit mai multe apeluri în jurul orei 21.30, martorii raportând că "o persoană necunoscută înarmată cu un cuţit a rănit mai multe persoane la întâmplare".

Ziarul local Solinger Tageblatt a relatat că autorităţile au cerut oamenilor să părăsească centrul oraşului Solingen şi că unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a declarat pe o scenă că echipele de urgenţă luptă pentru viaţa a nouă persoane. Canalul de ştiri NTV a difuzat un videoclip cu Müller rugând mulţimea să nu intre în panică şi să aibă grijă să părăsească incinta, deoarece atacatorul era încă în libertate.

Primarul din Solingen: "Suntem în stare de şoc"

Comunitatea din Solingen este îngrozită de cele întâmplate. "Suntem în stare de şoc. Am vrut să sărbătorim împreună aniversarea oraşului nostru şi acum ne plângem morţii şi răniți. Mi se rupe inima că a avut loc un atac în oraşul nostru. Am lacrimi în ochi când mă gândesc la cei pe care i-am pierdut", a scris Tim Kurzbach, primarul din Solingen, pe rețelele sociale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul federal al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a afirmat că speră că "echipele de salvare pot salva răniţii care sunt încă în viaţă şi că poliţia poate prinde făptuitorul laş şi patetic".

Premierul regional Hendrik Wüst, care a sosit la faţa locului sâmbătă noaptea, a postat pe X un mesaj potrivit căruia "toată Renania de Nord-Westfalia este alături de oamenii din Solingen, mai ales cu victimele şi familiile lor".

Atacatorul este încă în libertate

Cei care au scăpat de furia agresorului au încercat să îşi amintească momentele de groază şi să refacă filmul tragediei pentru a îi ajuta pe poliţişti la identificarea acestuia. Individul ar fi de naţionalitate arabă şi a reuşit să se facă nevăzut după atacul brutal. Autorităţile au clasat atacul sângeros drept unul terorist. "Festivalul Diversității", care ar fi trebuit să se încheie mâine, a fost anulat. Erau aşteptaţi peste 80.000 de vizitatori. 

Solingen, un oraş cu circa 160.000 de locuitori, se află în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, şi se învecinează cu Ţările de Jos.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Trei morți și cinci răniți într-un atac cu cuțitul la un festival în Solingen, Germania. Un bărbat a înjunghiat oamenii la întâmplare