Antena Meniu Search
x

Video Filmul unei vizite istorice a lui Vladimir Putin în China. Mesajul transmis lumii întregi printr-un gest

O îmbrăţişare care dă fiori unei lumi întregi! Vladimir Putin şi preşedintele Chinei s-au strâns în braţe la sfârşitul vizitei pe care a făcut-o în Asia ţarul de la Kremlin. Relaţiile ruso-chineze sunt în cea mai bună perioadă din istoria lor, spune o declaraţie comună, care prezintă punctul lor de vedere asupra problemelor internaţionale. Casa Albă a avertizat, însă: China că nu poate să fie prietenă şi cu Rusia, şi cu Europa. Aluzie la vizita pe care preşedintele Xi Jinping a făcut-o săptămâna trecută în Franţa, Serbia şi Ungaria. 

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 21:31

Putin şi Xi Jinping s-au despărţit cu o îmbrăţişare, semn că liderul rus rămâne în graţiile omologului său chinez, iar economia Moscovei îşi păstrează cel mai important sprijin extern.  

A fost finalul unei zile pline pentru cei doi lideri. Xi a organizat un concert în onoarea prietenului său Putin, căruia i-a oferit ceai în timpul unei întâniri între patru ochi în timpul căreia au discutat despre războiul din Ucraina. Între timp, miniştrii ruşi admirau apusul de la câţiva metri şi beau şampanie. În schimb, Putin s-a declarat fermecat ...de bucătăria chinezească.

Filmul unei vizite istorice a lui Vladimir Putin în China

Vezi și

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Prietenul meu, președintele Chinei, m-a servit cu acest fel de mâncare, rață Peking. Vă spun sincer că m-am gândit să mănânc doar o bucată. Înțelegeţi de ce, nu? Dar nu am putut rezista pentru că era atât de delicioasă!

Pe acelaşi subiect

De la Beijing, Putin a zburat la Harbin, oraş fondat de coloniştii ruşi, unde a vizitat o biserică ortodoxă. Apoi, a invitat antreprenorii locali să se relocheze în Rusia şi a promis avantaje pentru economia Chnei. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Rusia este pregătită și capabilă să aprovizioneze neîntrerupt și fiabil economia, întreprinderile, orașele și satele chineze cu energie, lumină și căldură ecologice, la prețuri accesibile.

Putin s-a întâlnit cu studenţii de la o universitate tehnologică şi s-a arătat interesat de un robot. Statele Unite nu au fost încântate de vizita prietenească a lui Putin în China. 

Vedant Patel, purtător de cuvânt Departamentul de Stat: Alimentarea bazei industriale de apărare a Rusiei, așa cum a făcut-o China, nu numai că amenință securitatea Ucrainei, ci amenință securitatea europeană. Și Beijingul nu poate avea relații mai bune cu Europa şi să continue totodată să susțină așa ceva.

În timp ce Putin semna acorduri cu preşedintele Chinei, Rusia a extins zona operaţiunilor din Harkov, iar Ucraina a atacat Rusia cu 40 de drone şi i-a distrus o rafinărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Filmul unei vizite istorice a lui Vladimir Putin în China. Mesajul transmis lumii întregi printr-un gest