Antena Meniu Search
x

Finlanda declară stare de urgență, după creşterea cazurilor de Covid-19

Guvernul finlandez a decretat luni stare de urgență, din cauza infecțiilor crescânde cu COVID-19, un pas care ar permite țării nordice să închidă restaurantele și să impună alte măsuri pentru a estompa pandemia.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.03.2021, 16:41

Stare de urgenţă în Finlanda, din cauza creşterii cazurilor de Covid - DPA Images / Antti Aimo-Koivisto via Hepta

Stare de urgenţă în Finlanda, se pregătesc restricţii dure

Decizia guvernului finlandez vine după ce noile variante ale coronavirusului au contribuit la o creștere accentuată a infecțiilor în țară, care și-a închis deja granițele, scrie Reuters.

Starea de urgență ar permite, de asemenea, guvernului să închidă școlile și să limiteze circulația între regiuni.

"Guvernul consideră necesar ca toți să interacţionăm mai puţin unii cu alţii. Toată lumea are acum oportunitatea de a influența modul în care vor trăi în primăvară și în vară", a declarat premierul Sanna Marin, într-o conferință de presă.

Mai multe regiuni finlandeze au înregistrat o creștere rapidă a infecțiilor cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, cu focare în rândul turiştilor veniţi la schi și a lucrătorilor din șantierele navale și de construcții.

Finlanda este printre țările europene cel mai puțin afectate de virus până acum, înregistrând 58.064 de cazuri și 742 de decese de la începutul pandemiei, cu 210 persoane spitalizate în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Finlanda declară stare de urgență, după creşterea cazurilor de Covid-19